BEOGRADE, SA KARABURME IME TI ODJEKUJE: Popović i Georgijević su čuvari romantike u zimskom periodu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.12.2023

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velikim derbijem na staroj KAraburmi stavljena je tačka na prvi deo šampionata u okviru drugog stepena takmičenja.

BEOGRADE, SA KARABURME IME TI ODJEKUJE: Popović i Georgijević su čuvari romantike u zimskom periodu!

Foto: Youtube.com/printscreen/Prva liga Srbije

Odavno je bilo jasno da će jesenje lovorike ostati na Omladinskom stadionu, ali su "romantičari" i u derbiju prvog dela šampionata želeli da potvrde sva dosadašnja ostvarenja i time stave tačku na prvi deo šampionata.

 

OFK Beograd jeste došao do trijumfa, ali je opšti utisak da bi podela bodova ipak bila ravnopravni prikaz onoga što su dve ekipe prikazale na staroj Karaburmi.

Tokom prvih 45 minuta "romantičari" jesu imali više od igre što je krunisano pogotkom u 29. minutu kada je mrežu Leskovčana zatresao Dejan Georgijević, ali sve ono što je viđeno u nastavku susreta ide u prilog činjenici da je GFK Dubočica trebala da iz prestonice otputije neporažena.

Veliki broj stvorenih prilika tokom drugog poluvremena fudbaleri GFK Dubočice nisu uspeli da pretvore u barem jedan pogodak, tako da će u sredu 13. decembra u zaostalom susretu 17. kola morati da traže pobedu kojom bi stigli do druge pozicije na prvenstvenoj tabeli.

Treba napomenuti da su obe ekipe tokom meča imale podršku vernih navijča koji su navijli fer i sportski, ali se mora i istaći podataka da je travnata podloga na Omaldinskom stadionu bila u katastrofalnom stanju i da je ona verovatno i onemogućila fudbalere obe ekipe da pruže bolju igru.

Prva liga Srbije, 20. kolo:

Stadion: Omladinski stadion, Beograd

Glavni sudija: Nikola Petrović

OFK Beograd (Beograd) - GFK Dubočica (Leskovac)

1:0 (1:0)

/D. Georgijević 29`/

- Drugo poluvreme:

Kraj utakmice.

88. min: Teško je pobrojti prilike Leskovčana u drugom poluvremenu. U samo tridesetak sekundi dva puta se stvarala velika gužva u šesnaestercu OFK Beograda, ali fudbaleri GFK Dubočice prosto danas nemaju ni sportske sreće.

81. min: Izmene na obe strane. U redovima OFK Beograda ulazi u igru Filip Minić, dok sa druge strane Marko Karamarko je poslednji adut Leskvčana.

80. min: Gosti još jednom traže jedanaesterac, ali sudija Petrović samo odmahuje rukom.

75. min: Nova izmena u redovima GFK Dubočice. U igri je i Nikola Milinković.

74. min: Još jedna u nizu prilika za goste. Balša Popović brani nemoguće.

71. min: Sjajan udarac sa 18. metara, ali je golman OFK Beograda na mestu.

66. min: Veliki protesti leskovačkoh fudbalera i stručnog štaba. Napadač gostiju je oboren u šesnaestercu OFK Beograda, ali je glavni sudija Nikola Petrović samo odmahnuo rukom. Fudbaleru GFK Dubočice MAtiji Račiću je zbog simuliranja pokazan žuti karton, a nekon iz stručnog štaba leskovačke ekipe je zbog ulaska na terenu zaradio crveni karton.

62. min: Trener gostiju pravi i treću izmenu. Umesto Milana Đokića u igri je Dušan Savić.

56. min: Izmena u domaćoj ekipi. Umesto Filipa Kasalice u igru ulazi Luka Mićić.

55. min: Pokušao je Stefan Đurić udarcem sa 18 metara, ali nije bilo opasnosti po gol OFK Beograda. Lopta odlazi pored leve stative Popovićevog gola.

49. min: Prvu priliku u drugom poluvremenu imali su gosti, ali je golman Balša Popović bio na visini zadatka.

46. min: Strateg gostiju vrši dve izmene. Umesto Nikole Tasića i Marka Kneževića u igri će u nastavku meča biti Ivan Milić i golman Vukašin Stanković.

Počelo je odlučujućih 45 minuta derbija 20. runde Prve lige Srbije.

Foto: OFK Beograd

Nakon prvih 45 minuta derbija

 

- Prvo poluvreme:

Kraj prvog poluvremena.

38. min: Ukazuje se pomoć golmanu Marku Kneževiću nakon sudara u šesnaestercu do kojeg je došlo posle centaršuta. Traje višeminutna pauza.

Foto: Youtube.com/printscreen/Prva liga Srbije

Višeminutno ukazivanje pomoći golmanu Kneževiću

 

29. min - GOOOOOL: Brz kontranapad momaka u plavo-beloj sportskoj opremi. Lopta je stigla do Dejana Georgijevića koji se varkom oslobodio čuvara, izašao je sam pred golmana Kneževića i rutinski smestio loptu u mrežu - 1:0.

 

 

24. min: Možda i prva ozbiljnija prilika na susretu. Fudbaleri OFK Beograda su došli do lopte nakon ispucavanja golmana Marka Kneževića,a li napadači "romantičara" nisu bili skoncentrisani u presudnom trenutku i lopta je završila pored leskovačkog gola.

14. min: Pokušaj soloprodora Stefana Đurića zaustavili su defanzivci OFK Beograda.

10. min: Prvi pokušaj momaka u crveno-beloj sportskoj opremi, ali Milan Đokić nije uspeo da stigne dubinsku loptu koja je bila upućena u šesnaesterac domaćina.

7. min: Pokušali su domaći fudbaleri da ugroze gol gostiju nakon centaršuta sa pozicije levog krila, ali je lopta bila previsoka i otišla je u gol-aut.

5. min: Uvodni minuti susreta protiču u početnom ispitivanju snaga, bez izglednijih prilika, ali domaća ekipa ima nešto više loptu u nogama. Takođe treba napomenuti da i pored izuzetno loših vremenskih uslova, obe ekipe imaju podršku svojih vernih navijača na tribinama Omaldinskog stadiona.

Utakmica je počela. Sa centra su krenuli fudbaleri leskovačke GFK Dubočice.

 

 

- Startne postave:

OFK Beograd (Beograd): Popović, Georgijević, Ilić, Kasalica, J. Mituljikić, N. Mituljikić, Nikolić, Plavšić, Stanković, Vujadinović, Đermanović. Trener: Simo Krunić

GFK Dubočica (Leskovac): Knežević, Belić, Ilić, Momčilović, Nedeljković, Račić, Stevanović, Tasić, Zdravković, Đokić, Đurić. Trener: Dejan Čelar

Foto: GFK Dubočica

Veliki derbi 20. kola Prve lige Srbije

 

- Trenutna forma:

Fudbaleri OFK Beograda su u poslednjih pet mečeva zabeležili četiri trijumfa, dok su iznenađujući neuspeh doživeli u Gornjem Milanovcu kada je ekipa Metalca slavila rezultatom 2:0.

Sa druge strane GFK Dubočica već 12 utakmica u kontinuitetu ne zna za poraz, a svakako svi u redovima sastava iz "srpskog Mančestera" žele da se navedeni niz nastavi i nakon gostovanja u prestonici.

- Prvi ovosezonski meč:

Dve ekipe su već odigrale jedan međusobni susret u sezoni 2023/24. U okviru petog prvenstvenog kola, 3. septembra na Gradskom stadionu "Dubočica", OFK Beograd je slavio rezultatom 5:3.

Meč je obeležio Aleksandar Kahvić postigavši het-trik. Njegovim golovima u 2. i 4. minutu susreta "romantičari" su stigli do velike prednosti u ranoj fazi utakmice. Samo dva minuta nakon drugo pogotka domaćin je ostao sa igračem manje u polju pošto je crveni karton zaradio Matija Račić, ali domaćin u 32. minutu preko Marka Momčilovića uspeva da smanji prednost gostiju.

U nastavku susreta Leskovčani preko Predraga Đorđeviča stižu do poravnanja, ali OFK Beograd u 60. i 75. minutu uspeva još dva puta da zatrese mrežu (Nikola Mituljikić i autogol Strahinje Jovančića) čime je pitanje pobednika rešeno.

Do kraja susreta mrežu plavo-belih zatresao je Dušan Savić u 76. minutu, da bi tačku na goleadu stavio već pomenuti Aleksandar Kahvić dva minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

 

 

- Međusobni skor:

Navedeni meč između GFK Dubočice i OFK Beograda koji je odigran u okviru ovoseznskog takmičenja, do sada je i jedini zvanični meč dve ekipe.

- Prognoza kladionice AdmiralBet:

Fudbaleri OFK Beograda apsolutni su favoriti u derbi meču protiv leskovačkog sastava. Kladionica "AdmiralBet" pobedu domaćina tretira kvotom 1.32, kvota na nerešeni ihod iznosi 4.70, dok kvota na pobedu GFK Dubočice iznosi 8.25.

Kladionica AdmiralBet nema dilemu kada je u pitanju favorit derbi susreta

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading