PARTIZANOVA ZIMSKA TRANSFER BOMBA: Krilni napadač iz Gane stiže u Humsku - za njega crno-beli izdvajaju pozamašnu sumu novca!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.12.2023

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I Partizan će imati svog Osmana Bukarija.

PARTIZANOVA ZIMSKA TRANSFER BOMBA: Krilni napadač iz Gane stiže u Humsku - za njega crno-beli izdvajaju pozamašnu sumu novca!

Foto: Starsport

Polovinom meseca septembra prethodne 2022. godine stigao je u srpski fudbal iz redova King Faisala iz Kumasija i za godinu i po dana ne samo da je oduševio sve na Ubu, već je na sebe skrenuo pažnju i najvećih domaćih sportskih kolektiva.

 

Ibrahim Zubairu ima svega 19 godina i primarna mu je pozicija levog krila, mada može da odgovori zadacima i na suprotnoj strani terena. U aktuelnoj sezoni u okviru Prve lige Srbije, u dresu Jedinstva sa Uba odigrao je ukupno 18 utakmica. proveo je na terenu 1.524 minuta i tokom tog perioda bio je strelac šest pogodaka čime je zauzeo drugu poziciju na listi najboljih strelaca crveno-belih sa Uba. Golgeter ekipe je njegov zemljak Kvaku Karikari koji je do ovog momenta deset puta tresao protivničke mreže.

Navedeni učinak svakako nije promakao mnogobrojnim skautima, a čini se da je velikan iz Humske ulice bio najbrži i najkonkretniji i Zubairu bi već tokom ove zime mogao da postane stanovnik srpske prestonice i da u narednom periodu ponese crno-beli dres Partizana.

Čelnici crno-belih imali su prilike da potvrde kvalitet mladog fudbalera i tokom nedavnog susreta šesnaestine finala Kupa Srbije kada je Partizan minimalnim rezultatom 1:0 savladao ubsko Jedinstvo na stadionu "Dragan Džajić".

Foto: Starsport

Uskoro saigrači - Zubairu i Šćekić

 

- Ibrahim Zubairu:

Datum rođenja: 2. jun 2004. godine

Mesto rođenja: Akra, Gana

Pozicija u timu: levo krilo

Igračka karijera: King Faisal Kumasi (Gana), Jedinstvo (Ub)

Reprezentacija: Gana U-20 (1 utakmica / 0 golova), Gana U-21 (2/0)

S obzirom da Zubairu ugovorna obaveza sa crveno-belima veže za Ub do leta 2025. godine, Partizan će morati da plati i prilično obeštećenje ekipi Jedinstva. Kako se saznaje visina transfera iznosiće oko pola miliona evra.

Ostaje da se vidi hoće li navedeni transfer do kraj biti i realizovan, mada su svi izgledi da navijači Partizana od narednog proleća gledaju u crno-belom dresu jednu od budućih zvezda "crnih zvezda".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading