ISTORIJA SE PIŠE U DUDOVICI: Debitant u zonskom rangu je stigao do titule jesenjeg prvaka! (VIDEO)

Autor:

Sport

21.11.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gol kapitena Đorđevića bio je dovoljan da se savlada tim Ravne Gore Barajevo.

ISTORIJA SE PIŠE U DUDOVICI: Debitant u zonskom rangu je stigao do titule jesenjeg prvaka! (VIDEO)

Foto: OFK Budućnost Dudovica

Poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva Beogradske zone bilo je rezervisano za derbi susret između dva tima koja su odlučivala ko će biti jesenji prvak, sastav Budućnosti iz Dudovice ugostio je ekipu KFK Ravne Gore Barajevo.

Republika

Domaći tim je u ovaj meč ušao sa liderske pozicije i 30 osvojenih bodova, dok su gosti imali jedan bod manje, i bili su na drugom mestu na tabeli. Prvi sledeći tim na tabeli bio je na 28 bodova, Komgrap, koji je takođe bio kandidat za jesenju titulu. 

Utakmica je odigrana u odličnom ambijentu na stadionu u Brajkovcu, bilo je na tribinama oko 500 navijača, a među njima je bilo i neutralnih, koji su došli da navijaju za dobar fudbal. Značaj susreta je bio veliki, pa su igrači oba tima ušli oprezno od prvog minuta.

Uglavom se tokom prvih 45 minuta igralo na sredini terena, sa dosta duela i prekida, ali bez kartona. Nije bilo previše rizika, igralo se od noge do noge, sa velikom opreznošću da se pre svega ne dopusti rivalu ozbiljna prilika.

 

 

Drugi deo meča počeo je dosta bolje za domaćina, od prvog minuta su igrali ofanzivno, stvorili su nekoliko prilika, a onda je trener Grčić zamenio oba krilna fudbalera, i dodatno je uneo svežinu u napad svog tima. Vezali su fudbaleri Budućnost par udaraca iz ugla, i upravo su iz jednog na isteku 79. minuta stigli do vođstva.

Nakon kornera Jankovića, loptu je sa druge stative u srce šesnaesterca vratio Marjanović, tamo se najbolje u skoku snalazi kapiten Aleksandar Đorđević, koji postiže gol za 1:0. Na kraju se ispostavilo da je pogodak Đorđevića doneo timu iz Dudovice trijumf i zvanje jesenjeg prvaka zonskog ranga Beograda. 

OFK Budućnost (Dudovica) - KFK Ravna Gora Barajevo 1:0 (0:0)

OFK Budućnost: Tešić, Marjanović, Đorđević, Soldatović, Nikolić (od 56' Šakić), Marković (od 62' Radovanović), Lukić, Stevančević (od 90' Milivojević), Janković, Maksimović (od 62' Milinković), Gligorić

KFK Ravna Gora Barajevo: Nešić, Dardić (od 71' Stevanović), Ristić (od 46' Šoškić), Stojanov, Stakić, Vasiljević, Mešanović (od 80' Radović), Nikolić, Lazović, Mladenović, Gudžić 

Trijumf nad direktnim rivalom za sam vrh tabele ekipu Budućnosti promovisao je u jesenjeg prvaka, što je za klub koji ima status debitanta u rangu, veliki uspeh i podvig. Reč je o malom mestu pored Ibarske magistrale, za koje se, zbog navijača na tribinama i njihovog navijanja može reći da ima veliko srce.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading