NADU IM NIKO NE MOŽE ODUZETI: Šest prvoligaških klubova nestrpljivo iščekuje žreb - Zvezdi i Partizanu neće biti lako u osmini finala Kupa Srbije!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.11.2023

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uskoro se nastavljaju i borbe u najmasovnijem klupskom takmičenju u Srbiji.

NADU IM NIKO NE MOŽE ODUZETI: Šest prvoligaških klubova nestrpljivo iščekuje žreb - Zvezdi i Partizanu neće biti lako u osmini finala Kupa Srbije!

Foto: Starsport

Pehar Kupa Srbije

Izuzev utakmica u Kruševcu u kojem je Crvena zvezda ubedljivo savladala domaći Trayal rezultatom 6:0 i u Smederevu gde su "oklopnici" priredili senzaciju eliminisavši srpskog predstavnika u Evro kupovima, ekipu TSC-a iz Bačke Topole, svi ostali mečevi premijerne runde Kupa Srbije odigrani su prvog dana meseca novembra.

 

Prvo kolo je odredilo ukupno 16 klubova koji će se naći u osmini finala najmasovnijeg klupskog takmičenja, a u odabranom društvu mesta će biti za čak šest ekipa koje će predstavljati srpski nižerazredni fudbal.

Već pomenuto Smederevo 1924 je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisalo sastav iz Bačke Topole, a porek "oklopnika" bolji u odmeravanju snaga sa superligašima bili su i RFK Grafičar koji je rezultatom 2:0 savladao subotički Spartak, OFK Vršac koji je eliminisao lučansku Mladost pobedivši sa 3:1, kao i sremskomitrovački Radnički koji je nakon prošlosezonske eliminacije Partizana, ovoga puta izbacio superligaša iz Surdulice, Radnik rezultatom 2:0.

 

 

Uz njih Inđija Toyo Tires je sa 4:1 savladala lazarevačku Kolubaru, dok je novosadska Mladost GAT priredila senzaciju slavivši minimalnim rezultatom na gostovanju u Šapcu.

Prema očekivanju, svi klubovi koji se u aktuelnoj sezoni takmiče u nižem stepenu takmičenja, nalaziće se u "nepovlašćenom šeširu" na predstojećem žrebu koji će biti održan u utorak 7. novembra.

- Kup Srbije, osmina finala - žreb:

Povlašćeni klubovi: Crvena zvezda (Beograd); Partizan (Beograd); Čukarički (Beograd); Vojvodina (Novi Sad); Voždovac (Beograd); Novi Pazar (Novi Pazar); Napredak (Kruševac); Radnički 1923 (Kragujevac)

Nepovlašćeni klubovi: Radnički (Niš); Javor-Matis (Ivanjica); Mladost GAT (Novi Sad); RFK Grafičar (Beograd); Inđija Toyo Tires (Inđija); Radnički (Sremska Mitrovica); Smederevo 1924 (Smederevo); OFK Vršac (Vršac)

Klubovi koji se nalaze u istim šeirima ne mogu se međusobno sastati u osmini finala Kupa Srbije. Samim tim je jasno da će svih šest predstavnika Prve lige Srbije za protivnike dobiti superligaške klubove i ostaje da se vidi da li će nako od njih uspeti novom senzacijom da se plasira u četvrtfinale ovosezonskog Kupa Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading