STADION U VRŠCU JE NEOSVOJIVA TVRĐAVA I ZA SUPERLIGAŠA: Veliki trijumf domaćina i plasman u sledeći krug Kupa Srbije!

Autor:

Sport

01.11.2023

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gosti su kasno "upalili motore".

STADION U VRŠCU JE NEOSVOJIVA TVRĐAVA I ZA SUPERLIGAŠA: Veliki trijumf domaćina i plasman u sledeći krug Kupa Srbije!

Foto: princtscreen/facebook.com/OFK Vršac

OFK Vršac

U okviru 1/16 finala Kupa Srbije ekipa OFK Vršca ugostila je sastav Mladosti iz Lučana. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa deobe četvrte pozicije u Prvoj ligi Srbije, dok su gosti u najjačem rangu takmičenja u našoj zemlji bili na devetom mestu.

Ekipa Vršca pred svojim navijačima igra jako tvrde i čvrste mečeve, što se može videti i po statistici mečeva u prvoligaškom karavnu, zabeležen je učinak od tri trijumfa, isto toliko remija uz dva poraza, oba puta minimalnim rezultatom. Kada je gol razlika u pitanju, ona kaže, pet postignutih i jedan manje primljen pogodak.

Okupilo se oko 300 navijača na Gradskom stadionu u Vršcu, domaći su bolje otvorili meč i sa dva pogotka u kratkom vremenskom razmaku su stigli do prednosti od dva gola. Prvo je u 26. minutu Matija Grek pogodio za 1:0, da bi samo pet minuta kasnije Đorđe Glavinić uvećao vođstvo na 2:0.

Republika

Foto: princtscreen/facebook.com/OFK Vršac

Slavlje Vrščana

Pokušali su gosti da odgovore na drugoj strani, ali im do odlaska na odmor to nije pošlo za nogom. Trener tima iz Lučana, Tomislav Sivić je na poluvremenu izvršio tri izmene u svom sastavu.

Zaigrali su gosti doste agresvinije na polovini rivala, i u 54. minutu su stigli do prvog njihovog pogotka, strelac za Mladost bio je Marko Mirić, 2:1. Nakon toga utakmica je mogla da ode na jednu ili drugu stranu, ali je "zlatna rezerva" u redovima OFK Vršca po mnogima prelomila utakmicu.

U 66. minutu rezervista Miloš Milivojević je vratio OFK Vršcu dva gola prednosti, samo par trenutaka nakon što je ušao sa klupe, i time je ispostaviće se na kraju postavio i konačnih 3:1 u korist Vršca.

OFK Vršac - Mladost (Lučani) 3:1 (2:0)

OFK Vršac: Nović, B. Blagojević, Petrić, Grek, Braunović, V. Blagojević, Graonja, Stojković, Glavinić, Kumi, Tasić

Mladost: Samčović, N. Žunić, Sremčević, Tomić, Varjačić, Donald, F. Žunić, Maksimović, Udovičić, Leković, Mirić 

Predstojećeg vikenda oba tima se okreću obavezama u prvenstvu, OFK Vršac gostuje Tekstilcu iz Odžaka, dok Mladost dočekuje Javor Matis iz Ivanjice. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading