KADA NEĆE, ONDA NEĆE: Srbija propustila šansu da zabeleži istorijski rezultat na Svetskom prvenstvu - Mađari su predstavljali nepremostivu prepreku! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

02.11.2023

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da se ovoga puta sve okrenulo protiv Orlova.

KADA NEĆE, ONDA NEĆE: Srbija propustila šansu da zabeleži istorijski rezultat na Svetskom prvenstvu - Mađari su predstavljali nepremostivu prepreku! (FOTO GALERIJA)

Foto: Minifudbal Srbija

Reprezentacija Srbije okončala je učešće na Svetskom prvenstvu koje se odigrava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 26. oktobra do 4. novembra 2023. godine.

 

Naši reprezentativci su nastupili u Grupi H gde su za protivnike imeli selekciju Libije u prvom kolu i prtovi koje su zabeležili trijumf rezultatom 5:4, da bi u narednoj rundi odmerili snagu sa selekcijom Portugalom, a navedeni duel okončan je porazom "Orlova" rezultatom 2:3. Ključni duel na takmičenju reprezentativci Srbije su odigrali u trećoj takmičarskoj rundi protiv izabrane selekcije Mađarske.

Imala je reprezentacija Srbije svoje šanse koje nisu iskorišćene, kao u susretu sa Portugalcima. Lopta jednostavno nije htela u mrežu i kada se tako nešto dogodi, kazne je neizbežna. Ona je usledila u poslednjim trenucima meča, čime su Mađari zabeležili trijumf i grupno takmičenje okončali na prvom mestu sa maksimalnih devet osvojenih bodova.

Drugoplasirani Portugal osvojio je šest, dok su naši reprezentativci zauzeli treću poziciju u grupi sa tri boda osvojena u duelu protiv Libije koja je takmičenje završila bez bodova.

Izabranici selektora Desnice su u meč sa Mađarima ušli čiste glave svesni da nemaju šta da izgube, s obzirom su svi u našem taboru očekivali pobedu i plasman u osminu finala. Ova reprezentacija je na okupu već pet, šest godina i sa par novih igrača očekivao se visok plasman. Sreća ovoga puta nije bila naš svezink ni sa čuvenom kockicom, ali ne treba sada razmišljati šta bi bilo. Ovi momci zaslužuju svu podršku, a selektoru Desnici ostaje samo da svede utiske i da ekipu pripremi za naredno takmičenje koje čeka reprezentaciju. U pitanju je Evropsko prvenstvo gde se očekuje da će opravdati poverenje i, kako se kaže, osvetlati obraz nacije.

 

- Reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu činili su:

Golmani: Nemanja Buzadžija i Dušan Vojvodić;

Odbrana: Čedomir Tomčić, Nemanja Žeravica, Aleksa Barać, Marko Živkucin, Đorđe Celin i Goran Nedić (kapiten);

Napad: Zarije Gojković, Luka Sili, Milan Čičić, Marko Novaković, Veselin Guberinić i Aleksandar Ignjić.

Stručni štab: Nebojša Desnica (selektor), Đuro Latković i Miljan Krivokapić (pomoćnici selektora), Dušan Radojičić (tehnički direktor), Rajko Andrić (direktor reprezentacije) i Siniša Milanov (predsednik Asocijacije Minifudbal Srbija).

Predsednik Asocijacije Minifudbal Srbija Ainiša Milanov je izjavio:

Foto: Minifudbal Srbija

Siniša Milanov - predsednik Asocijacije minifudbala Srbije

 

- Ja sam lično razočaran. Očekivao sam medalju, ali nisam slutio da će se desiti dva poraza u grupi i da nećemo proći grupu. Ova generacija je na okupu skoro sedam, do osam godina i smatrao sam da možemo do same završnice upravo iz tog razloga što se poznajemo i imamo iskustva. Sledeće šta nas očekuje jeste Evropsko prvenstvo. Kada budem imao informacije, bićete sviokbavešteni, a ja ću u moje ime i u ime svih iz reprezentacije da se zahvalim Vama sa portala Republika.rs, Vašem sportskom delu "Niže lige Srbije" što ste nas podržali, ali najviše zasluge, ako se neljutite idu našem prijatelju Zoranu Vukomanoviću.

Foto: Minifudbal Srbija

Đorđe Celin

 

Odbrambei fudbaler Đorđe Celin je kratko prokomentarisao ostvarenje na Svetskom prvenstvu:

- Ja sam jedan od igrača koji je u ovoj ekipi od 2016, ili 2017. kada smo igrali Evropsko prvenstvo. Od tog trenutka sanjao sam da ekipa može uvek korak više i dalje, ali eto desio se ovaj peh i šta da se radi. 

Republika

Foto: Minifudbal Srbija

Veselin Guberinić

 

- Ja sam u reprezentaciji već godinama, ne znam tačno od kada, ali ovako slomljen od neuspeha nisam bio nikad. Teško mi pada, ne možemo da kukamo, alibi nemamo da tražimo i jednostavno nemamo pravo na to. Hvala navijačima koji su nas pratili na ovom prvenstvu. Bilo je zadovoljstvo čuti te ljude kako nas bodre. Igrali smo srcem što njih da obradujemo, što vas tu u Srbiji. Nadam se samo da će sledeći put biti dosta bolje - istakao je Veselin Guberinić.

Foto: Minifudbal Srbija

Čedomir Tomčić

 

Za kraj, svoje viđenje izneo je i Čedomir Tomčić:

- Još jedno lepo iskustvo, još jedna promocija naše Srbije i naših ljudi širom sveta. Bilo je lepo igrati pred svojim navijačima u tuđoj zemlji. Sve je oko srca toplo kada čuješ svoj jezik i nadam se da nismo toliko razočarali te ljude koji su dolazili da nas bodre, a vas u Srbiji pozdravljam i nadam se da nam ne zamerate. Ovde jednostavno nije bilo sreće, a navijače pozivam da se priključe praćenju minifudbala u njihovim gradovima. Ko zna, možda vas buduća generacija obraduje, ali mi ne odustajemo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading