ISKUSNI ČUVAR MREŽE PONOVO U "SRPSKOJ ATINI": Može li prekaljeni golman da reši goruće pitanje novosadskog kluba?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.11.2023

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Defanzivni problemi najveći su uzročnik trenutnog stanja u kolem se nalazi klub sa Detelinare.

ISKUSNI ČUVAR MREŽE PONOVO U "SRPSKOJ ATINI": Može li prekaljeni golman da reši goruće pitanje novosadskog kluba?

Foto: Starsport

Hrabro su fudbaleri RFK Novog Sada 1921 odigrali kup duel protiv gradskog rivala Vojvodine, koji je "stara dama" srpskog fudbala tek u finišu meče uspela da reši u svoju korist.

 

Na krilima prikazanog na stadionu "Karađorđe" jasno je da klub sa Detelinare može gajiti nade u bolja ostvarenja u nastavku šampionata u okviru Prve lige Srbije, a istovremeno klub jača redove na pozicijama koja su se očigledno pokazala kao problematična.

Naime, "kanarinci" su u prethodnih 13 prvenstvenih duela čak 24 puta vadili loptu iz mreže i po navedenom parametru su najneuspešniji kolektiv u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala. U tom cilju sportski sektor je odlučio da angažuje prekaljenog čuvara mreže, Goran Vukliša.

Reč je o tridesetšestogodišnjem golmanu koji na Detelinaru stiže kao slobodan igrač i koji se na vernost "kanarincima" obavezao do leta 2024.godine.

Foto: RFK Novi Sad 1921

Za neprobojni bedem "kanarinaca" - Goran Vukliš

 

Vukliš je rođeni Banjalučanin, a tokom karijere je u Srbiji nastupao za Radnički iz Nove Pazove, OFK Beograd, Novi Pazar, novosadske klubove Kabel i Vojvodinu, kao i za surdulički Radnik.

Pored navedenih srpskih klubova, stajao je i na golu brojnih ekipa u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Pred fudbalerima RFK Novog Sada 1921 je izuzetno značajan susret kada je u pitanju borba za opstanak. Oni će dočekati gornjomilanovački Metalac u susretu u kojem će se poraženi naći pred ambisom srpskoligaškog fudbala.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading