OČEKIVANO: Novobeogradski derbi pripao domaćinu - Brodarac se nasukao i na "Traktor Areni"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.10.2023

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenađenja kraj novobeogradske Hale sportova "Ranko Žeravica", nije bilo.

OČEKIVANO: Novobeogradski derbi pripao domaćinu - Brodarac se nasukao i na "Traktor Areni"!

Foto: FSB

Ušće - Brodarac

Veliki novobeogradski derbi između ekipa Ušća i Brodarca odigran je u okviru desete runde beogradske grupe srpskoligaškog karavana i prema očekivanjima pripao je domaćem sastavu.

Oko 300 ljubitelja fudbala koliko se okupilo na popularnoj "Traktor Areni" od prvog sudijskog zvižduka prisustvovalo je inicijativu domaćina, usled čega su u ranoj fazi utakmice stvorene i dve izgeldne prilike, ali su defanzivci Brodarca ipak uspeli da spreče realizaciju.

Pokušali su i gosti u 16, minutu da priprete golmanu Mihajlu Vojvodiću koji nije imao potrebu da interveniše nakon udarca Lazara Mirkovića.

Propustili su domaćini još jednu izglednu priliku u 23. minutu, samo četiri minuta kasnije mreža Brodarca se konačno zatresla. Luka Ćorović u svom šesnaestercu obara Marka Ilića i za sudiju Stefana Mikavicu dileme nije bilo, jedanaesterac. Sigurna izvođač najstrože kazne bio je Željko Arsić.

Foto: FK Ušće Novi Beograd

Novi lider beogradske grupe srpskoligaškog karavana

 

U nastavku susreta, za svega deset minuta pitanje pobednika bilo je rešeno. Golovima Marka Jovića u 47. i 58. minutu, domaćin stiže do ubedljive prednosti i nova tri boda kojima barem na 24 časa preuzima lidersku poziciju na tabeli.

Treba napomenuti da su gosti u 62. minutu stigli do počasnog pogotka, a u listu strelaca se upisao rezervista Veljko Ilić.

 

 

- Srpska liga Beograd, 10. kolo:

Ušće (Novi Beograd) - Brodarac (Novi Beograd) 3:1 (1:0)

Strelci: Ž. Arsić 27`(11.m), M. Jović 47`, 58`; V. Ilić 62`

Stadion: "Traktor Arena", Novi Beograd

Gledalaca: 300

Sudija: Stefan Mikavica

Žuti kartoni: P. Ognjenović, P. Govedarica (Ušće); B. Barović, S. Knežević, I. Jovanović, L. Ćorović (Brodarac)

Ušće (Novi Beograd): Vojvodić, Čolić (Amanović), A. Stevanović (Milićević), Ilić, Vukmanović, L. Stevanović (Ognjenović), Blažić, Jović (Brkljač), Arsić, Ristić (Zvizdić), Govedarica.

Brodarac (Novi Beograd): Ganić, Milošević, Mirković, L. Ilić, Jovanović (Vranješ), Sretenović (V. Ilić), Dacić (Mitrović), Barović (Zečević), Bašanović, Ćorović, Knežević (Vučetić). 

U narednoj takmičarskoj rundi ekipa Ušća gostuje Radu na stadionu "Kralj Petar I", dok će Brodarac na svom terenu probati da prekine crni niz u duelu protiv predposlednjeg BASK TEK-a.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading