RAD SVOJU BUDUĆNOST GRADI NA SOPSTVENOJ DECI: Budući Nemanja Vidić - on je jedan od najvećih bisera kluba sa Banjice! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.10.2023

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlade nade će vratiti klub na stare staze uspeha.

RAD SVOJU BUDUĆNOST GRADI NA SOPSTVENOJ DECI: Budući Nemanja Vidić - on je jedan od najvećih bisera kluba sa Banjice! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva/Danilo Živanović

Fudbalski klub Rad nakon pola veka takmičenja u prva dva ranga nacionalnog klupskog fudbala, od ove jeseni je deo beogradske grupe srpskoligaškog karavana.

Na početku aktuelne sezone "građevinari" nisu zabeležili očekivane rezultate. Klub je u prvih sedam mečeva zabeležio jednu pobedu (Sinđelić Beograd 2:1), isto toliko remija (Zvezdara 1:1) i čak pet poraza (Studentski grad 0:3, Teleoptik 2:3, GSP Polet Dorćol 1:3, Brodarac 2:4 i Jedinstvo Surčin 0:1) što ih je dovelo u poziciju da se nalaze na samom dnu trećeg stepena srpskog klupskog fudbala.

Međutim, ono što je rukovodstvo kluba sa stadiona "Kralj Petar I" učinilo prethodnog leta, jeste povratak ranijoj praksi, posvećivanje pažnje svojoj fudbalskoj školi koja je u decenijama iza nas iznedrila veliki broj fudbalera koji su proneli slavu srpskog fudbala i van granica zemlje.

Jedan od onih koji su već zakucali na vrata seniorskog sastava "građevinara", jeste mladi devetnaesteogodišnji Danilo Živanović.

Reč je o 188 centimetara visokom štoperu koji u aktuelnoj takmičarskoj godini nastupa za seniorski sastav "nebeskopalvih" i jedan je od glavnih nosilaca tima.

 

U razgovoru za portal "Republika.rs" supertalentovani defanzivac je govorio o svojim fudbalskim počecima:

- Fudbalom sam počeo da se bavim sa sedam godina u Školi fudbala "Mungosi" kod Ace Kovačevića. Kasnije, u sedmom razredu prelazim u Voždovac iz kojeg nakon četiri i po godine stižem na Banjicu, postajem deo Rada čiji sam i danas član.

Mnogi poznavaoci beogradskog fudbala u superlativu govore o kvalitetima mladog fudbalera, a interesantno j bilo čuti da li ima nekog fudbalskog uzora:

- Odgovor na to pitanje je veoma lak. S obzirom na poziciju u timu na kojoj nastupam, uzor mi je legendarni Nemanja Vidić i ne bih imao ništa protiv da barem dosegnem neki nivo onoga što je on postigao tokom karijere.

Danas mnogi mladi fubaleri žele što pre da se domognu fudbalskog vrha i da što pre svoj talenat unovče u inostranstvu:

- Ne razmišljam sada u tom pravcu. O svakom koraku u karijeri odluke donosim u dogovoru sa roditeljima i menadžerom, ali mije prevashodna želja da idem korak, po korak. Ne želim da preskačem stepenice koje moram preći. Fokusiran sam na igranje u Radu. Želim da ostavim trag na Banjici, a kasnije će zasigurno doći i interesovanje klubova iz viših rangova takmičenja, a jednog dana verovatno i angažman u nekom inostranom klubu.

Foto: Privatna arhiva/Danilo Živanović

Plan je da postane nezamenjivi deo odbrane beogradskog Rada

 

- Danilo Živanović:

Datum rođenja: 30. maj 2004. godine

Mesto rođenja: Beograd

Visina/težina: 188cm/80kg

Pozicija u timu: centralni bek

Igračka karijera: Voždovac (Beograd)-mlađe kategorije, Rad (Beograd)-mlađe kategorije, Rad (Beograd)

Reprezentacija: Srbija U-17

Prethodnog vikenda "građevinari" su načinili po mnogima veliko iznenađenje savladavši ekipu Torlaka rezultatom 2:0. Mladi Živanović se našao u startnoj postavi i na terenu je proveo 52 minuta. Klub je ovim trijumfom najavio neke bolje dane, a želeli smo i da od mladog fudbalera čujemo kakve su klupske ambicije:

- Sezonu nismo započeli baš najbolje, ali se na to ne obaziremo. Mi na terenu dajemo sve od sebe i u svaku utakmicu ulazimo sa idejom da zabeležimo trijumf. Ne zna mkoliko je realno da se klub već ove sezone izbori za povratak u viši rang. Mi ćemo učliniti sve što je u našoj moći, ali je jasno da će Rad vrlo brzo biti na mestu koje mu svakako pripada - zaključio je mladi fudbaler koji iza sebe već ima i poziv u U-17 reprezentaciju Srbije.

Trenutak za ekipu sa Banjice možda i nije najbolji, ali čelnici Rada svakako se nalaze na pravom putu. Samo okretanje svojoj fudbalskoj školi može ekipu vratiti na poziciju koja mu pripada, a na stadionu "Kralj Petar I" provejava optimizam da Dunavom i Savom neće proteći mnogo vode, a "građevinari" će u prvenstvenim borbama ponovo voditi bitke sa najboljim srpskim klubovima i boriti se za neki novi izlaz na evrospku scenu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading