PREDSTAVLJAMO: Derbi susret 7. kola Srpske lige Zapad!

Autor: Vladimir vorih

Sport

28.09.2023

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komšije se sastaju u borbi za važne bodove.

PREDSTAVLJAMO: Derbi susret 7. kola Srpske lige Zapad!

Foto: Republika.rs

Predstojećeg vikenda, širom Srbije odigraće se ukupno 32 susreta u okviru srpskoligaškog karavana, a svakako jedan od najzanimljivijih odigraće se u Klupcima gde će ekipa Loznice dočakati komšije iz Valjeva, ekipu Budućnosti Krušik 2014.

- Stanje na tabeli:

Nakon uvodnih šest odigranih prvenstvenih mečeva ekipa Loznice zauzima treću poziciju sa 11 osvojenih bodova, a u predstojećem derbi susretu ima imperativ pobede, s obzirom da su u tokom dva poslednja meča zabeležili svega jedan bod.

Sastav iz Valjeva do sada je zabeležio po dve pobede, remija i poraza i sa osam bodova nalazi se u sredini tabele, ali kako su nam pred start nove takmičarske godine istakli iz klupskih redova, plan svih u Budućnosti Krušik 2014 jeste stabilizacija sportskog kolektiva u aktuelnoj sezoni i udaranje temelja koji bi klubu u godinama pred nama doneli palsman u prvoligašku konkurenciju.

 

 

- Trenutna forma:

Može se reći da su u ovom segmentu ekipe potpuno izjednačenje, pošto su i jedni i drugi u poslednje dve takmičarske runde zabeležile po jedan remi i poraz.

Ipak, ukoliko sagledamo pet poslednjih mečeva ekipa Loznice je osvojila bod više, ali svakako navedenim rezultatima, bez serije trijumfa, teško zeleno-beli mogu da se nadaju ostvarenju zacrtanog cilja, povratka u Prvu ligu Srbije.

Loznica je u poslednjih pet susreta zabeležila dve pobede (OFK Mihajlovac 3:2 i Sloga Požega 3:0), isto toliko remija (Sloga 33 Petrovac na Mlavi 1:1 i Mladi radnik 1926 Požarevac 1:1) i jedan poraz (FAP Priboj 0:2), dok su Valjevci ostvarii dva trijumfa (Polet Ljubić 1:0 i Zlatibor Čajetina 1:0), jedan remi (Real Podunavci 0:0) i dva neuspeha (FAP Priboj 0:3 i Jošanica Novi Pazar 1:5).

Foto: FK Loznica

Verni navijači Loznice očekuju trijumf u kompijskom derbiju

 

- Međusobni odnosi:

Zanimljivo je da su dve ekipe svih pet poslednjih međusobnih mečeva okončali remijima, a interesantno je da su četiri susreta okončana rezultatom 1:1, dok je meč koji je odigran na "Lagatoru" 13. aprila 2019. godine završen bez golova, 0:0.

poslednji trijumf u komšijskom derbiju Loznica je zabeležila sada već davne 2014. godine. Tog 18. oktobra zeleno-beli su na svom stadionu slavili sa ubedljivih 4:0.

Sa druge strane valjevski klub je poslednji trijumf zabeležio 25. marta 2017. godine kada je iznenadio domačina na "Lagatoru" rezultatom 2:0.

Foto: FK Budućnost Krušik 2014 Valjevo

Valjevski klub poziva svoje navijače da podrže ljubimce na terenu

 

- Darbi 7. kola Srpske lige Zapad:

Loznica (Loznca) - Budućnost Krušik 2014 (Valjevo)

Stadion: FK Radnički u Klupcima

Datum: Subota, 30. septembar

Početak: 15 časova

- Parovi 7. kola Srpske lige Zapad:

- Subota, 30. septembar:

Jošanica (Novi Pazar) - Polet (Ljubić)

Loznica (Loznica) - Budućnost Krušik 2014 (Valjevo)

Tutin (Tutin) - FAP (Priboj)

Omladinac (Zablaće) - OFK Mihajlovac (Mihajlovac)

Takovo (Gornji Milanovac) - Sloga 33 (Petrovac na Mlavi)

- Nedelja, 1. oktobar:

Real (Podunavci) - Zlatibor (Čajetina)

Borac 1926 (Čačak) - Mladi radnik 1926 (Požarevac)

Vrelo Sport (Vrelo) - Sloga (Požega)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading