"DIZELKA" PREDSTAVILA NOVAJLIJE: Nekadašnji članovi "Večitih rivala" vode inđijski kolektiv ka drugoj uzastopnoj tituli!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.09.2023

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može li i aktuelna sezona biti šampionska?

"DIZELKA" PREDSTAVILA NOVAJLIJE: Nekadašnji članovi "Večitih rivala" vode inđijski kolektiv ka drugoj uzastopnoj tituli!

Foto: FK železničar Inđija

Fudbaleri Železničara iz Inđije prethodne sezone stigli su do šampionskog pehara u okviru Vojvođanske lige Jug, a nakon prvih šest prvenstvenih mečeva u okviru Srpske lige Vojvodina "šepure" se na liderskoj poziciji uz jasan cilj da već od naredne jeseni zaigraju i u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala.

Popularna "inđijska dizelka" u dosadašnjem delu šampionata zabeležila je trijumfe u duelima protiv Podunavca (2:1), Tise iz Adorajana (1:0), bačkopalanačke OFK Bačke (1:0) i zrenjaninskog Radničkog (4:0). Duel protiv novosadskog Kabela okončan je podelom bodova rezultatom 2:2, dok su u duelu protiv pančevačkog Dinama 1945 pretrpeli minimalni poraz 0:1.

Kako bi u nastavku šampionata bili još konkurentniji u borbi za vrh tabele, rukovodstvo je angažovalo dvojicu novajlija koji su prošli fudbalske škole Crvene zvezde i Partizana, a koji su već i debitovali u opremi novog kluba.

Reč je o Ignjatu Brajiću i Mladenu Nikoliću.

Foto: FK železničar Inđija

Nekadašnji članovi beogradskih "Večitih rivala" već su debitovali u plavo-beloj opremi "dizelke"

 

Devetnaestogodišnji Brajić je prošao kompletnu fudbalsku školu Crvene zvezde, a bio je i član mlađih kategorija RFK Grafičara. Seniorski staž sticao je u sremskomitrovačkom Radničkom iz kojeg stiže u Inđiju.

Ignjat Brajić igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a do sada je zabeležio i četiuri nastupa u mlađim kategorijama srpskog nacionalnog tima.

Mladen Nikolić je tri godine stariji vezni fudbaler koji stiže iz ekipe 1. maja iz Rume. Nikolić je ponikao u beogradskom Partizanu, a bio je i član Internacionala, Rada, Bana 1931 iz Raške i staropazovačkog Jedinstva.

Kada je reč o nastavku takmičenja, ekipa Železničara iz Inđije priliku za osvajanje novih bodova tražiće u subotu 23. septembra kada će se u Rumi sastati sa ekipom 1. maja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading