ŠOK: Srbija ostala bez kluba slavnog imena!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.09.2023

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki gubitak za nacionalni ženski fudbal.

ŠOK: Srbija ostala bez kluba slavnog imena!

Foto: ŽFK Kraljica Marija

Ženski fudbalski klub Kraljica Marija iz Vrnjačke Banje osnovan je 2019. godine u znak sećanja na život i delo Njenog Veličanstva Kraljice Marije Karađorđević, srpske kraljice, predane majka i supruge, najdostojanstvenije među ženama, najveće zadužbinarke i dobročiniteljke.

Klub se tri godine takmičio u okviru Druže ženske lige Zapad, a u istom rangu takmičenja trebao je da nastupi i u takmičarskoj 2023/24 godini.

I pored najava koje su objavljene na zvaničnoj klupskoj Instagram stranici, premijerni susret u novoj sezoni protiv ŽFK Nika 2020 iz Smedereva nije odigran i registrovan je službenim rezultatom 3:0 u korist Smederevki, a devojke u ljubičasto-beloj sportskoj opremi nisu odigrale ni susret druge takmičarske runde kada su po planu trebale da gostuju u Šapcu, ekipi Mačve.

Foto: ŽFK Kraljica Marija

Kraj!

 

Kako prenosi Fejsbuk stranica "Ženski fudbal Srbije", ekipa ŽFK Kraljice Marije je istupila iz ovosezonskog takmičenja. Sve igračice su slobodne i bez ikakvih prepreka mogu da pređu u druge klubove.

Evidentno je da se problemi u srpskom ženskom klupskom fudbalu nastavljaju, a ostaje veliko pitanje da li će se sportski kolektiv iz Vrnjačke Banje možda već naredne sezone vratiti na fudbalsku mapu Srbije, ili je u pitanju definitivan kraj.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading