LIDER PAO NA LEVOJ OBALI DUNAVA: "Mlekadžije" šokirale velikog favorita i najavile pohod ka vrhu tabele - prekinut pobedonosni niz Zemunaca! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.09.2023

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I to se dogodilo...

LIDER PAO NA LEVOJ OBALI DUNAVA: "Mlekadžije" šokirale velikog favorita i najavile pohod ka vrhu tabele - prekinut pobedonosni niz Zemunaca! (VIDEO)

Foto: FSB/printscreen

Derbi susret 6. kola Srpske lige Beograd odigran je u Padinskoj Skeli gde su se na stadionu "Tibor i Dragan" sastale ekipe domaćeg PKB-a i dosadašnjeg lidera trećeg stepena takmičenja, Zemuna.

Tokom uvodnih pet prvenstvenih kola sastav iz Gornje Varoši zabeležio je isto toliko pobeda uz gol koeficijent 13:3, a kada se navedenom doda da su, računajući i finiš prethodne takmičarske godine, plavo-zeleni vezali osam uzastopnih prvenstvenih trijumfa, jasno je da su na megdan popularnim "mlekadžijama" stigli kao apsolutni favoriti.

Međutim, prošlosezonski šampion Beogradske zone pružio je sjajnu partiju i zahvaljujući neprelaznoj poslednjoj liniji tima i nesavladivom golmanu Marku Sušiću, stigli su do velikog trijumfa pred 700 ljubitelja fudbala.

Domaćin stiže do prednosti u 28. minutu kada je Filip Klarić natrčao na jednu odbijenu loptu i "iz prve" je smestio u desni donji ugao Zemunovog gola za erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Ujedno je to bio i rezultat prvog perioda igre.

 

 

Očekivalo se da će lider šampionata u nastavku susreta učiniti sve kako bi stigao do rezulttskog preokreta, ali je viđena uglavnom igra između dva šesnaesterca, da bi domaćin pitanje ponednika rešio u finišu susreta.

Igrao se 83. minut kada je kapiten "mlekadžija" Marko Ognjanović iskoristio lošu intervenciju golmana Dejana Davidovića i loptu smestio u mrežu za drugu ovosezonku pobedu PKB-a i bodove kojima je sastav iz Padinske Skele načinio značajan napredak na tabeli.

- Srpska liga Beograd, 6. kolo:

PKB (Padinska Skela) - Zemun (Zemun) 2:0 (1:0)

Strelci: F. Klarić u 28. i M. Ognjanović u 83. minutu

Stadion: "Tibor i Dragan", Padinska Skela

Gledalaca: 700

Sudija: Filip Marković

Žuti kartoni: A. Stošić, F. Klarić, A. Bajrami, L. Ljubević, L. Stakić (PKB); O. Mijailović, D. Bacanović, M. Đalović, P. Stojanović, L. Miletić (Zemun)

PKB (Padinska Skela): Sušić, Klarić, Milojvić, Kostadinović, Stošić, Maksimović (Dabetić), Ognjanović (Momčilović), Prodanović (Stakić), Radosavljević, Drača. Bajrami (Ljubević).

Zemun (Zemun): Davidović, P. Stojanović, Božić, Đalović, Mijailović, Tabaković (Jovanović), Svetličić, Bacanović (Miletić), Kiso, Pavlović, M. Stojanović (Subotić).

U narednoj takmičarskoj rundi Zemun dočekuje surčinsko Jedinstvo, dok će PKB priliku za nove bodove tražiti u Obrenovcu gde će se sastati sa ekipom Radničkog.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading