REVOLVERAŠKI OBRAČUN: Furtula vs Maksimović 2:2! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.09.2023

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podela bodova u Čelarevu.

REVOLVERAŠKI OBRAČUN: Furtula vs Maksimović 2:2! (FOTO GALERIJA)

Foto: Jelena Grlić

U potpuno različitom raspoloženju "kanarinci" i "grafosi" su dočekali današnji susret 5. kola Prve lige Srbije.

Tokom dosadašnjeg dela šampionata RFK Novi Sad 1921 uspeo je da stigne do samo jednog boda i to u susretu protiv novobeogradskog Radničkog, dok je ekipa RFK Grafičara sa skorom od dve pobede i po jednog remija i poraza, zauzimala poziciju u vrhu prvoligaške tabele.

Od prvig zvižduka sudije Marka Mihailovića bilo je primetno da i jedni i drugi u planu imaju osvajanje kompletnog plena. 

Igrao se 12. minut kada je Injeke Ogbu uputio pogrešan pas na sredini terena, sevnula je kontra domaćina koju je pogotkom završio Nikola Furtula.

Nakon primljenog pogotka gosti preuzimaju inicijativu i devet minuta kasnije, nakon velike gužve u šesnaestercu domaćina, Andrija Maksimović uspeva da zatrese mrežu Danila Đulčića.

U 35. minutu meča viđena je sjajna akcija "grafosa" po desnom krilu, idealan centaršuti i Andrija maksimović se po drugi put upisuje u listu strelaca. Potpuni rezultatski preokret za nešto manje od 15 minuta igre.

Svega par trenutaka pre odlaska na veliki odmor Kosta Nedeljković je nepropisno startovao nad Nikolom Čolićem i sudija Mihailović je pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Nikola Furtula koji je svojim drugim pogotkom na dašanjoj utakmici doneo poravnanje rezultata.

Iako se očekivalo da će uzbuđenja biti i u nastavku susreta, rezultat se do poslednjeg sudijskog zvižduka nije menjao.

 

- Prva liga Srbije, 5. kolo:

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - RFK Grafičar (Beograd) 2:2 (2:2)

Strelci: N. Furtula u 12. i 44. minutu iz jdanaesterca ta RFK Novi Sad 1921; A. Maksimović u 21. i 35. minutu za RFK Grafičar

Stadion: FK ČSK Pivara u Čelarevu

Sudija: Marko Mihailović

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Đulčić, Blagojević, Čolić, Furtula, Ilić, Jevremović, Kožović, Krstić, Rac, Serdar, Vlalukin. Na klupi su bili: Marković, Gajić, Jovišić, Mirković, Pantić, Rosić, Stajki, Stojanović, Tedić, Velkovski Vrekić. Trener: Mirko Babić

RFK Grafičar (Beograd): Guteša, Ćurić, Jovanović, Maksimović, Mijatović, Nedeljković, Ogbu, V. Petrović, Radojević, Šljivić, vasiljević. Na klupi su bili: Marinković, Ajdar, Fratrović, Krsmanović, Marić, Matić, Mijatović, Mladenović, A. Petrović, Stojanović, Đurić. Trener: Marko Neđić

U narednoj šestoj prvenstvenoj rundi ekipa RFK Grafičara gostuje Inđiji Toyo Tires, dok će "kanarinci" priliku za prvu prvenstvenu pobedu tražiti protiv OFK Beograda na Omaldinskom srtadionu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading