NEDELJNI MATINE PRIPAO NOVOSAĐANIMA: Kabel u finišu meča srušio žilave Zrenjanince - "bela tačka" je za Radnički bila crne boje! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.08.2023

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva ovosezonska utakmica i prva prvenstvena trojka...

NEDELJNI MATINE PRIPAO NOVOSAĐANIMA: Kabel u finišu meča srušio žilave Zrenjanince - "bela tačka" je za Radnički bila crne boje! (FOTO GALERIJA)

Foto: Jelena Grlić

Konačno je došao i trenutak da na teren istrče i fudbaleri vojvođanske grupe srpskoligaškog karavana.

Iako nedelja u 10 časova i ne predstavlja posebno vreme za odigravanje fudbalske utakmice, u Novom sadu u matineu, svoju srpskoligašku premijeru u sezoni 2023/24 odigrale su ekipe Kabela i zrenjaninskog Radničkog.

Prethodne sezone u međusobnom odmeravanju snaga, Zrenjaninci su bili uspešniji zabeleživši remi u "srpskoj Atini" rezultatom 2:2, da bi u Zrenjaninu Radnički ostvario ubedljivu pobedu 3:0.

Ovoga puta domaćin se u potpunosti revanširao.

Nakon više od sat vremena igre tokom kojih se rezultat nije menjao, na isteku 72. minuta Nikolić u kaznenom prostoru obara Novakovića i sudija opravdano pokazuje na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Soković i Novosađani su stigli do prednosti.

Samo osam minuta kasnije viđen je sjajan prodor Apostolovskog koji je uputio pas ka Nikoli Vujoševiću, a ovaj je u izglednoj prilici fauliran i dileme nije bilo, novi jedanaesterac. I ovoga puta udarac "sa kreča" izveo je Soković, ali je golman Ranđelović uspeo da zaustavi idarac, ali se lopta odbila ponovo do Sokovića koji je bez većih problema ispravio svoju pređašnju grešku.

 

- Srpska liga Vojvodina, 1. kolo:

Kabel (Novi Sad) - Radnički (Zrenjanin) 2:0 (0;0)

Strelac: Soković u 72. iz jedanaesterca i 80. minutu

Stadion: FK Kabel, Novi Sad

Nakon susreta trener Novosađana Miloš Penić je izjavio:

- Pre svega želim da čestitam svojim igračima na želji, htenju, volji i na energiji koju su pokazali od prvog dana pripremnog perioda. Ovo je tek početak svega onoga što nas očekuje. Bili smo bolji i u prvom i u drugom poluvremenu. Nedostajala je konkretnija završnica posebno u prvih 45 minuta igre, ali je sve bilo pod našom kontrolom. U nastavku smo malo promenili način igre i iz oduzete lopte smo pokušali da ugrozimo gol protivnika. Stvorili smo tri, četiri fenomenalne situacije, ali gol nije došao iz igre, već iz dva penala, čista penala, tako da mogu biti zadovoljan i nadam se da ćemo nastaviti ovim tokom.

Narednog vikenda ekipu Kabela očekuje gostovanje u Rumi gde će se sastati sa ekipom 1. maja, dok će Radnički u Zrenjaninu dočekati Tisu iz Adorjana.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading