NA "VAVI" SU ISPISANE NOVE STRANICE ISTORIJE: Tekstilac stigao do prve "prvoligaške trojke" - Nigerijac svoje ime upisao u klupske anale!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.08.2023

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon više od veka postojanja, navijači su dočekali prvoligaški trijumf.

NA "VAVI" SU ISPISANE NOVE STRANICE ISTORIJE: Tekstilac stigao do prve "prvoligaške trojke" - Nigerijac svoje ime upisao u klupske anale!

Foto: youtube.com/printscreen

Fudbaleri Tekstilca iz Odžaka, prethodnog vikenda na Gradskom stadionu u Šapcu odigrali su svoj prvi meč u okviru Prve lige Srbije, ali će ipak subota 12. avgust ostati upisana u klupske anale zlatnim slovima.

Naime, na stadionu "Slavko Maletin Vava" u Bačkoj Palanci, fudbaleri Tekstilca iz Odžaka, u okviru 2. kola drugog stepena srpskog klupskog fudbala, dočekali su užičku GFK Slobodu i nakon 90 minuta igre zabeležili su trijumf rezultatom 3:1.

Već u šestom minutu susreta viđena je sjajna polukontra uslovno, domaće ekipe. USledio je upotrebljiv centaršut, a u petercu Užičana najbolje se snašao Nigerijac Prins Laki Ukačukvu koji je ne samo postigao prvi pogodak na ovom susretu, već ostaje upamćen i kao prvi strelac sportskog kolektiva iz Odžaka u prvoligaškoj konkurenciji.

Minimalnom prednosšću domaćina otišlo se i na odmor, a u 56. minutu susreta domaćin duplira prednost. Darko Stojanović je nepropisno zaustavljen na nekih 18 metara od gola golmana Đorđa Vukašinovića. Slobodan udarac milimetarski precizno je izveo Ivan Davidović i mreža Užičana se drugi put zatresla.

Nadu GFK Slobodi, da mogu izbeći poraz doneo je šest minuta kasnije Bojan Gajić koji je iskoristio smušenost u poslednjoj liniji domaćina, ali je sve dileme otklonio u 80. minutu Miloš Zekić koji je glavom zatresao mrežu gostiju.

 

- Prva liga Srbije, 2. kolo:

Tekstilac (Odžaci) - GFK Sloboda (Užice) 3:1 (1:0)

Stralci: P. L. Ukačukvu 6, I. Davidović 56, M. Zekić 80; B. Gajić 62

Stadion: "Slavko Maletin Vava", Bačka Palanka

Gledalaca: 200

Sudija: Darko Jerinić

Žuti kartoni. D. Đurić, M. Zekić (Tekstilac); L. Janković, S. Golubović (GFK Sloboda)

Tekstilac (Odžaci): Brać, Avram (S. Stojanović), Davidović (Jovanović), Luković, Marjanović, Popović, Sedojević, D. Stojanović, Ukačukvu (Zekić), Vasić, Đurić (Stanković). Trener: Branko Mirjačić

GFK Sloboda (Užice): Vukašinović, Čukić, Gajić, R. Glišović, T. Glišović, Golubović, L. Janković (Starčević), M. Janković (Mihajlović), Milojević (Đerić), Rašković, Đukić (Kitanovski). Trener: Blažo Bulatović

U narednoj rundi prvoligaškog karavana, Tekstilac gostuje u Gornjem Milanovcu, dok će GFK Sloboda na svom stadionu "Radomir Antić" pokušati da stigne do prvih ovosezonskih bodova u duelu protiv lazarevačke Kolubare.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading