REMI U GENERALNOJ PROBI: Igrači Rada i Kabela po dva puta u metu, na pet dana pre početka prvenstva!

Autor:

Sport

07.08.2023

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstojećeg vikenda kreće "ono pravo"!

REMI U GENERALNOJ PROBI: Igrači Rada i Kabela po dva puta u metu, na pet dana pre početka prvenstva!

Foto: Jelena Grlić

Takmičarski mečevi u trećem rangu takmičenja počinju predstojećeg vikenda, na terenima klubova sve četiri Srpske lige zakotrljaće se "bubamara" sa centra terena.

 

Danas je na stadionu "Kralj Petar Prvi" odigran prijateljski susret između sastava Rada i Kabela, ujedno je ovo bila i generalna proba fudbalerima oba tima pred početak prvenstva koji je zakazan za predstojeći vikend.

Oba današnja duelista su bivši članovi Prve lige Srbije, Rad je u prvoligaškom karavnu bio do prošle sezone, dok je Kabel godinu dana ranije ispao iz istog, i trenutno se oba tima takmiče u Srpskoj ligi u svom regionu.

Tokom prvog poluvremena meča bolje su se snašli domaći fudbaleri i to je rezultiralo minimalnom prednošću Rada prilikom odlaska na desetominutni odmor.

U drugom poluvremenu rastrčali su se fudbaleri oba sastava, igralo se otvoreno, napadački, na gol više, jer je i prvenstvo odmah iza ugla, pa su svi učesnici želeli da se dokažu i pokažu trenerima.

U nastavku meča viđena su još tri gola, za Kabel su pogađali Jelić i Lučić, dok je mrežu gostiju pored Popeskovića, za Rad zatresao i Nikolić, za konačnih 2:2.

Rezultat u prijateljskim mečevima je uvek u drugom planu, ali imajući u vidu da je ovo bila generalna proba i da prvenstvo startuje za pet dana, treneri su jasno imali prilike da vide čime raspolažu, i sada im je slika za startnih 11 za vikend dosta jasnija.

Rad (Beograd) - Kabel (Novi Sad) 2:2 (1:0)

Strelci: Popesković i Nikolić za Rad, Jelić i Lučić za Kabel

Trener Kabela, Miloš Penić je nakon generalke za novu sezonu poručio:

- Generalno mogu da budem zadovoljan drugim poluvremenom utakmice, prvo smo počeli sa startnom postavom i četvoricom novih igrača koji nisu odradili ni jedan trening sa nama, jer smo i dalje u procesu formiranja, prelazni rok traje do 15. septembra. Tokom drugog dela igre nastup mojih igrača je bio dosta tečniji i konkretniji, diktirali smo tempo utakmice što je rezultiralo sa dva pogotka u mreži rivala.  Nastavljamo dalje, sada smo skockali 80% tima i nadam se da ćemo u naredna dva, tri dana biti u potpunosti spremni. 

Novosadski srpskoligaš novu sezonu otvara na svom terenu protiv Radničkog iz Zrenjanina (13.8. od 10 časova), dok Rad ide na noge sastavu Studentskog grada (12.8. od 17 časova).

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading