RAVNOGORCIMA NIJE POMOGAO NI SVETI ILIJA: Šampion stigao do trofeja u Vraniću!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.08.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicionalni turnir u Vraniću je okončan.

RAVNOGORCIMA NIJE POMOGAO NI SVETI ILIJA: Šampion stigao do trofeja u Vraniću!

Foto: KFK Ravna Gora Barajevo

Tokom prethdone 2022/23 sezone u okviru Prve beogradske lige - "grupa A" ekipe KFK Ravne Gore i Umke odigrale su dva prvenstvena duela u kojima je kasniji šampion navedenog takmičenja, ostvario dva ubedljiva trijumfa rezultatim 4:1 i 3:0.

Letnja pauza donela je velike promene u redovima "crne trojke" i zahvaljujući fuziji sa ekipom Barajeva, ovoga puta KFK Ravna Gora Barajevo i pored činjenice da je prethodnu takmičarsku godinu okončala na poslednjoj poziciji petog ranga srpskog klupskog fudbala, od predstojeće jeseni takmičiće se u okviru Beogradske zone, čiji će član biti i ekipa Umke.

Dve ekipe, u skolopu priprema za novu sezonu, sastale su se i u finalu Tradicionalnog turnira "Sveti Ilija". U polufinalnim borbama "ravnogorci" su bili bolji od Beljine, dok je Umka savladala domaćina turnura, ekipu Vranića.

U velikom finalu Umka je tokom prvog perioda igre, zahvaljujući greškama defanzivnog reda "ravnogoraca" uspela da stigne do dva gola prednosti, a kada je u na početku nastavka meča i reća lopta završila u mreži KFK Ravne gore Barajevo, pitanje pobednika bilo je rešeno.

Do kraja meča "crna trojka" ipak uspeva da ublaži poraz, a u listu strelaca se upisao Gligorijević u 65. i 75. minutu susreta.

Republika

Foto: FK Umka

FK Umka - pobednik turnira "Sveti Ilija"

 

- Tradicionalni turnir "Sveti Ilija" - finale:

KFK Ravna Gora Barajevo (Barajevo) - Umka (Umka) 2:3 (0:2)

Stadion: FK Vranić

Strelci: Gligorijević (2) za KFK Ravnu Goru Barajevo; Đorđević, Aleksić, Cakić za Umku

Da podsetimo, nova sezona u okviru Beogradske zone startuje 12. avgusta, a u prvom kolu KFK Ravna  Gora Barajevo dočekuje BSK iz Borče, dok će Umka ugostiti sjajnu ekipu Kaluđerice 1969.

- Osvajač turnira: FK Umka (Umka)

- Najbolji igrač: Ilija Đorđević (FK Umka)

- Najbolji strelac: Milan Gligorijević (KFK Ravna Gora Barajevo)

- Najbolji golman: Momčilo Kovač (FK Umka)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading