MENJA KLUB, ALI NE I BOJE DRESA: Mladi defanzivac prvi put napušta rodni grad - "student" osvaja "srpsku Atinu"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.08.2023

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme i za iskorak u karijeri.

MENJA KLUB, ALI NE I BOJE DRESA: Mladi defanzivac prvi put napušta rodni grad - "student" osvaja "srpsku Atinu"!

Foto: FK Studentski grad

Ne tako davno rukovodstvo RFK Novog Sada 1921 obelodanilo je da će u novoj sezoni primarni cilj kluba, uz ostvarenje željenih rezultata, biti i afirmacija mladih igrača koji će omogućiti "kanarincima" da, u takmičarskoj godini koja startuje za samo nekoliko dana, pruže dopadljiv i brz fudbal koji će privući publiku na tribine.

Jedan od onih od kojeg će se mnogo očekivati u predstojećem periodu, svakako je mladi dvadesettrogodišnji defanzivac Luka Kožović koji će po prvi put u svojoj igračkoj karijeri napustiti srpsku prestonicu, ali će ipak ostati veran žuto-plavoj sportskoj opremi.

Nakon potpisivanja ugovora sa klubom sa "Detelinare", Kožović je za zvaničnu Instagram stranicu Fudbalskog kluba Studentski grad, izjavio:

- U Studentski grad došao sam kao pionir. Kasnije smo igrali Kadetsku ligu Srbije i taj period ostaće mi u najlepšem sećanju. Iako “mali” novobeogradski klub uspešno smo parirali mnogo zvučnijim ekipama. Bili smo pravi kolektiv koje je drugarstvo najviše krasilo. U seniorskoj konkurenciji napustio sam klub, ali sam se posle nekog vremena ponovo vratio na Bežanijsku kosu. Ovde sam stekao prijatelje za čitav život koji su mi uz direktora i stručni štab pomogli da napravim novi iskorak u svojoj karijeri - istakao je mladi centralni bek, a zatim i dodao:

- Promenio sam klub i grad, ali boje nisam. Novosađani su takođe žuto-plavi i samim tim mi je nova sredina još draža. Preostaje mi samo da se mom klubu zahvalim na svemu pruženom sa željom da će se i ostali moji saigrači i prijatelji kao “studenti” još bolje afirmisati i da će im se tako kao meni ukazati prilika za angažman u profesionalnom fudbalu.

 

- Luka Kožović:

Datum rođenja: 6. jul 2000. godine

Mesto rođenja: Beograd

Pozicija u timu: centralni bek

Igračka karijera: Studentski grad (Novi Beograd), Dunav (Stari Banovci), Sinđelić (Beograd), BSK Borča (Borča), Jedinstvo (Stara Pazova)

Da podsetimo, ekipa RFK Novog Sada 1921 u okviru prvog kola Prve lige Srbije, 5. avgusta gostuje na Ubu ekipi Jedinstva, dok će Studentski grad sedam dana kasnije dočekati beogradski Rad u derbiju starta beogradske grupe srpkoligaškog karavana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading