ZABORAVITE NA ZVEZDU I FIORENTINU: U sredu je na programu veliki prestonički derbi - SVI NA STADION!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.07.2023

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledi meč zbog kojeg je nekada podrhtavao Beograd.

ZABORAVITE NA ZVEZDU I FIORENTINU: U sredu je na programu veliki prestonički derbi - SVI NA STADION!

Foto: FK Hajduk Beograd

Fudbaleri Crvene zvezde predvođeni novim trenerom Barakom Baharom pružaju sjjne rezultate tokom aktuelnog pripremnog perioda. Nakon sjajnog ostvarenja na turniru u Rusiji gde je u konkurenciji Zenita, Nefčija i Fenerbahčea osvojeno prvo mesto, crveno-beli su savladali i vicešampionsku ekipu TSC-a rezultatom 3:0, a generalna proba uoči starta nove sezone zakazana je za sredu 26. jula.

 

Tog dana na stadionu "Rajko Mitić" Crvena zvezda će ugostiti italijansku Fiorentinu, a meč je zakazan za 20 časova.

Međutim, istog dana, na drugom kraju srpske prestonice, sa početkom od 18.30 časova na programu je jedan od najvećih beogradskih derbija. Na stadionu u Ulici Milana Rakića snage će odmeriti domaći Hajduk i ekipa komšijske Zvezdare.

Reč je o klubovima koji su decenijama unazad vodili velike borbe u okviru beogradskog klubova, ali i timovi koji su kroz istoriju beležili velike uspone (plasman u elitni rang nacionalnog klupskog fudbala), ali i padove tokom kojih se i sam opstanak dovodio u pitanje.

Popularne "bulke" već pet sezona u kontinuitetu takmiče se u okviru Srpske lige Beograd, a prehodnu takmičarsku godinu okončale su na četvrtoj poziciji i pored činjenice da nakon uvodnih 15 prvenstvenih mečeva stigle do titule "jesenjeg šampiona". 

Sa druge strane, "golubovi" se nalaze u nižem rangu takmičenja, Beogradskoj zoni i takmičarsku 2022/23 godinu okončali su na sredini tabele sa priličnim bodovnim zaostatkom u odnosu na vodeće klubove.

Foto: FK Zvezdara

Veliki beogradski derbi je pred nama

 

- Prijateljska utakmica:

Hajduk (Beograd) - Zvezdara (Beograd)

Stadion: FK Hajduk na Lionu

Datum: Sreda, 26. jul

Početak: 18.30 časova

Predstojeći duel svakako će biti idealna prilika da treneri utvrde tranutni nivo pripremljnosti ekipa koje sa punim pravom figuriraju ka vrhu svojih takmičarskih rangova. Jedno je sigurno, dueli Hajduka i Zvezdare nikada nisu bili "prijateljski", tako da se i ovoga puta očekuje duel na nivou borbe za bodove.

Usled svega navedenog, dolazimo do važnog zaključak. U sredu 26. jula svi putevi vode ka Lionu. Zvezda i Fiorentina ostaju ipak u drugom planu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading