"PRVI MAČIĆI SE U VODU BACAJU": Novi prvoligaš odličnim prvim poluvremenom savladao Kabel u kontrolnoj utakmici!

Autor:

Sport

19.07.2023

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U redovima Tekstilca istakao se Princ sa dva gola u mreži protivnika.

"PRVI MAČIĆI SE U VODU BACAJU": Novi prvoligaš odličnim prvim poluvremenom savladao Kabel u kontrolnoj utakmici!

Foto: Jelena Grlić

Veliki broj prvoligaša i srpskoligaša nalazi se u trenažnom procesu kako bi se što bolje pripremili za izazove koji ih očekuju u predstojećoj sezoni. Kako je period uvodnih priprema već prošao, polako na red dolaze prijateljski mečevi.

Republika

Na stadionu Kabela, člana Srpske lige Vojvodine juče je odigran susret između istoimenog tima i novog prvoligaša, Tekstilca iz Odžaka. 

Već u petom minutu meča, nakon ubačaja iz ugla u kaznenom prostoru domaćina najbolje je "odskočio" Sredojević, igrač Tekstilca, koji smešta loptu u mrežu Kabela, 1:0 za goste.

Nastavilo se sa otvorenom, napadačkom igrom na obe strane, ali se ubrzo opet zatresla mreža domaćina. Igrao se 18. minut kada je nakon akcije loptu glavom u mrežu Kabela poslao Princ, 2:0 za Tekstilac.

Pred sam kraj prvog poluvremena Princ svojim drugim pogotkom, nakon odlične duge lopte od strane saigrača povećava prednost svog tima na 3:0.

Prvo poluvreme proteklo je u nešto boljoj i konkretnijoj igri gostujućeg tima, imali su igrači Tekstilca posed na svojoj strani i stvarali su prilike, od kojih su tri završene loptom u mreži rivala. Na startu drugog poluvremena gostujući trener je odlučio da promeni ceo sastav na terenu, dok su igrači Kabela ostali isti. 

Drugi deo meča domaći igrači su započeli dosta bolje, stvorili su par prilika i ubrzo su uspeli da dođu i do prvog gola na susretu. Igrao se 64. minut kada je Novaković nakon duge lopte pogodio za smanjenje zaostatka, 3:1 za goste.

Trener domaćih je odlučio da u poslednjih pola sata susreta pruži priliku igračima sa klupe, to je donelo određenu svežinu na terenu za njegov tim, ali nove promene rezultata do poslednjeg sudijskog zvižduka nije bilo. Gosti su imali par opasnih napada u drugom delu, ali je realizacija zatajila. 

Kabel - Tekstilac (Odžaci) 1:3

Strelci: Novaković u 64' za Kabel; Sredojević u 13' i Princ u 18' i 40' za Tekstilac

Trener Kabela, Miloš Penić je nakon prve kontrolne utakmice u skolu priprema za predstojeću sezonu poručio:

- Sa rezultatom sigurno ne mogu biti zadovoljan, izgubili smo, ali bez obzira na to, ovo je tek početak samih priprema. Ekipa nije kompletna, od samog starta smo igrali sa osam omladinca, u narednom periodu očekujemo da ćemo da se pojačamo. S obzrim da je prva utakmica, mogu da budem zadovoljan sa samo nekim segmentima, dosta stvari je enigma jer smo na početku, ali će se vremenom sve iskristalisati.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading