TRENERSKA BOMBA: Nekada je nosio dres Zvezde i Partizana, a kasnije sa klupe predvodio ekipu protiv Bajerna i Atletika - iskusni stručnjak će biti glavni adut u borbi za titulu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.07.2023

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakvu fudbalsku transfer bombu ni najstariji stanovnici Ašanje, ne pamte.

TRENERSKA BOMBA: Nekada je nosio dres Zvezde i Partizana, a kasnije sa klupe predvodio ekipu protiv Bajerna i Atletika - iskusni stručnjak će biti glavni adut u borbi za titulu!

Foto: FK Kameni Ašanja

Fudbalski klub Kameni iz Ašanje sezonu 2022/23 u okviru Međuopštinske lige Srem-istok, okončali su na trećoj poziciji i malo je nedostajalo da se umešaju u borbu za plasman u viši rang takmičenja, Sremsku ligu.

 

Očekivanja od predstojeće godine su maksimalna, a u tom cilju klub je angažovao veliko pojačanje kada je stručni kadar u pitanju.

Naime, novi trener sportskog kolektiva iz Ašanje, postao je iskusni Nikola Marjanović.

Reč je o šezdesetšestogodišnjem treneru bogatog igračkog i trenerskog iskustva od kojeg se očekuje da ekipu podigne na jdan viši nivo.

Marjanović je fudbalske korake započeo u omladinskoj školi Čukaričkog, da bi ubrzo prešao u Crvenu zvezdu u kojoj je ostao pune četiri godine. Sa ekipom zemunske Galenike proslavio je plasman u Prvu ligu tadašnje, velike Jugoslavije, a njegove igre zapazio je veliki Ćiro Blažević koji ga odvodi u Rijeku za koju je u periodu od 1980. do 1984. godine zabeležio 275 nastupa. Te godine dobija poziv beogradskog Partizana gde je u naredne dve sezone odigrao 99 utakmica. Do kraja karijere nastupao je u Švedskoj, Americi i kao povratnik u novosadskoj Vojvodina, Mladosti iz Petrinja i niškom Radničkom.

 

Trenersku karijeru je započeo u Švedskoj, da bi se u Srbiji dokazao kao trener PKB-a koji je iz opštinske doveo do Srpske lige za pet sezona. Tada dobija poziv Obilića gde je kao pomoćni trener Draganu Okuki osvojio šampionsku titulu 1998.godine i bio učesnik utakmica protiv Bajern Mihnena i Atletiko Madrida. NAredne 1999. godine prelazi u Čukarički gde je proveo četiri sezone. Nakon toga je predvodio je i BASK, RFK Grafičar i još nekoliko lokalnih klubova.

Dolaskom Marjanovića, Kameni dobijaju iskusnog stručnjaka koji će svojim znanjm zasigurno unaprediti sve strukture kluba, ali i od koga se očekuje da u Ašanju donese i plasman u viši rang srpskog klupskog fudbala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading