TEŽAK PERIOD JE IZA NJIH: Klub okreće novu stranicu svoje istorije - zahvaljujući mladim entuzijastima Radnički 1947 se vraća na fudbalsku mapu Srbije! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.07.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stižu neka druga, bolja vremena...

TEŽAK PERIOD JE IZA NJIH: Klub okreće novu stranicu svoje istorije - zahvaljujući mladim entuzijastima Radnički 1947 se vraća na fudbalsku mapu Srbije! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Radnički 1947 Čapljinac

Fudbalski klub Radnički 1947 iz Čapljinca u sezoni 2022/23 nije uzeo učešće u okviru Opštinske lige Doljevac i svi u mestu koje se prvi put pominje u turskom popisu nahije Niš 1516. godine, strepeli su da nakon sedam i po decenija postojanja, sportski kolektiv može nestati za fudbalske mape Srbije.

 

Prema rečima ljudi bliskih klubu, uoči prethodne sezone Radnički 1947 se zaista nalazio na "ivici provalije", ali samo 365 dana kasnije, slika se u potpunosti promenila.

Staro rukovodstvo se povuklo na stranu, a omladina Čapljinca je "zasukla rukave" i sprečila gašenje uzornog sportskog kolektiva.

Grupa entuzijasta je u kratkom vremenkom periodu uradila mnogo toga kako na organizaciji samog kluba, tako i na poboljšanju infrastrukturnih uslova. Objekat u kojem se nalaze svlačionice je sređen i urađena je kompletno nova fasada. Istovremeno pristupilo se sređivanju terena koji je u potpunosti bio devastiran i sada je doveden na nivo kakvim ga pamte svi ljubitelji fudbala u ovom dalu Srbije.

 

Ekipa je već u okviru aktuelnih prirpema odigrala i dva prijateljka susreta. U prvom meču savladan je sastav Knežice rezultatom 4:1, a treba naglasiti da će u predstojećojsezoni dve ekipe voditi i prvenstvene borbe u okviru doljevačkog opštinskog takmičenja.

U drugom susretu Radnički 1947 je odmerio snagu sa ekipom Pobede iz Rusne. Tim koji se takmiči u višem rangu takmičenja, Nišavskoj okružnoj ligi ostvario je trijumf rezultatom 3:1, ali i pored poraza niko u Čapljincu ne može biti nezadovoljan prikazanim na terenu.

Čini se da je težak period iza ekipe Radničkog 1947. ekipa i kompletno mesto sa mnogo optimizma iščekuju novu sezonu i povratak svojih ljubimaca u srpska klupska takmičenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading