VEROVALI, ILI NE: Ne računajući beogradske Večite rivale, nižerazredni klub drži rekord u visini ostvarenog transfera!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.07.2023

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prelazni rok uvek donosi mnogo uzbuđenja.

VEROVALI, ILI NE: Ne računajući beogradske Večite rivale, nižerazredni klub drži rekord u visini ostvarenog transfera!

Foto: Shutterstock

Potpuno je jasno da fudbalske utakmice izazivaju erupciju emocija kod pristalica najpopularnije igre na svetu, ali isto tako i transferi igrača, tj. prelazni rokovi neretko umeju ad budu i interesantniji od samih mečeva.

 

Kada je reč o srpskom fudbalu, beogradski Večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan drže apsolutne rekorde kada su u pitanju transferi igrača. Tako se crveno-beli mogu pohvaliti unosnim poslom u visini od 13 miliona evra koliko je španska Saragosa platila za napadača Gorana Drulića. Na večnoj listi rekorda Crvene zvezde nalaze se i Dejan Stanković (12.39 miliona-Lacio), Darko Pančev (12 miliona-Inter), Nemanja Radonjić (12 milion-Olimpik Marsej), Robert prosinečki (8 miliona-Real Madrid),...

I na drugoj strani Topčiderskog brda mogu se pohvaliti unosnim prodajama. Vrednost transfer Mateje Kežmana u holandski PSV iznosio je 13,5 miliona evropskih novčanica, a slede ga Stefan Savić (12 miliona-Mančester siti), Lazar Marković (10 miliona-Benfika), kao i Zoran Tošić i Danko Lazović koji su za iznos od sedam miliona evra prešli u Mančester junajted, odnosno roterdamski Fejenord.

Ukoliko bi smo iz celokupne priče "eliminisali" crveno i crno-bele, interesantan je podatak da rekord u ostvarenju transfera drži klub koji se godinama unazad takmiči u trećem stepenu srpskog klupskog fudbala i koji je tek po okončanju prethodne takmičarske godine uspeo da se domogne prvoligaškog karavana.

Foto: Starsport

Slobodan Rajković dok je nosio dres "romantičara"

 

Prvog dana nove 2006. godine londonski Čelzi je za tada sedamnaestogodišnjeg Slobodana Rajkovića, centralnog beka, platio OFK Beogradu 5.200.000 evropskih novčanica, što predstavlja najveće transfer ostvarenje "romantičara". Rajković se nije u najboljem svetlu pokazao na "Stamford Bridžu" i tokom igračke karijere je promenio veliki broj klubova, a između ostalih je nosio opremu PSV-a, Tventea, Vitesea, HSV-a, moskovke Lokomotive,... U Srbiju se vratio na jesen 2021. godine kada je postao fudbaler TSC-a iz Bačke Topole, a karijeru je okončao leta prethodne godine u dresu mađarskog MTK-a.

Ovog leta srpski klupski fudbal će imati čak pet predstavnika u evropskim kupovima i ostaje nada da će nakon toga i drugi srpski klubovi uspeti da ostvare milionske transfere.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading