REMI PO MERI GOSTUJUĆEG SASTAVA: Ekipa Miločajca bodom u Progorelici osigurala opstanak u ligi!

Autor:

Sport

26.06.2023

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučajni gledalac bi rekao da je ovo bio duel dva tima iz gornjeg dela tabele..

REMI PO MERI GOSTUJUĆEG SASTAVA: Ekipa Miločajca bodom u Progorelici osigurala opstanak u ligi!

Foto: FK Miločajac

U poslednjem kolu Raške okružne lige veliki broj timova i dalje nije rešio pitanje opstanka, pa su odigrana par duela sa "velikim ulogom". Jedan takav, igran je u Progorelici gde je istoimena ekipa ugostila sastav Miločajca

Republika

Domaćin je u ovaj meč ušao sa deobe pete pozicije i za njega ovaj meč nije imao veliki značaj, dok su gosti sa 32 osvojena boda bili odma iznad zone ispadanja, što je ostavilo i dalje otvoreno pitanje opstanka. 

Trener gostiju, Goran Tasić se opredelio za nešto oprezniji start meča, pa su igrači Progorelice imali blagu inicijativu preko koje su zapretili par puta sa distance.

Nakon isteka pola sata igre, gosti postaju nešto opasniji na polovini rivala i stvaraju tri odlične prilike za vođstvo, ali promene rezultata nije bilo.

Poslednjih 10 minuta prvog poluvremena pripali su gostima, vezni red Miločajca je odlično radio svoj posao, stizale su lopte do napadača, ali pravnog završnog udarca ka dolu rivala nije bilo.

I posle desetominutne pauze situacija na terenu se nije promenila, nešto opasniji su bili gosti, ali su i domaći imali svojih prilika za vođstvo.

Prva promena rezultata viđena je u 56. minutu kada je nakon kombinacije Andrića i Nikolića, lopta stigla do Dragana Stojkovića na drugoj stativi, koji je lagano smešta u mrežu, 1:0 za Miločajac.

Bio je momenat na strani gostiju, pokušali su da potpuno reše meč u svoju korist, ali im to nije pošlo za nogom. Razigrao se domaći sastav u poslednjih 20-tak minuta, izmene trenera Darka Lukovića su urodile plodom, Progorelica je krenula sa učestalim napadima.

Nizale su se izgledne prilike na jednoj i drugoj strani, ali je nova promena rezultata viđena tek u 85. minutu, i to "sa kreča". Nakon duela u kaznenom prostoru gostiju, sudija Nermin Bihorac dosuđuje kazneni udarac sa 11 metara za Progorelicu. Odgovornost je na sebe preuzeo Nikola Sekulić, koji je uspeo da donese izjednačenje svom timu, 1:1.

Krenuli su svim raspoloživim snagama gosti ka golu Manića, ali je čuvar mreže domaćina u par navrata odlično reagovao, pa je utakmica završena nerešenim rezultatom.

OFK Progorelica - Miločajac 1:1 (0:0)

Progorelica: Manić, Arsenijević (od 72' Žojić), Đokić, Mirković, Brkušanac, Mitrović (od 72' Ugrenović), Bukumira, Erović, Komatina, Sekulić, D. Vujović (od 60' A. Vujović)

Miločajac: Gajić, Marinković, Nikolić, Šiljković, Danilović, Stojković, Miodragović, Grujičić, Andrić, Bulatović (od 72' Petrović), Šljivić (od 88' Gavrilović)

Ovim remijem, uz povoljne rezutlate ostalih mečeva po goste, ekipa Miločajca je uspela da sezonu završi na prvoj poziciji iznad zone ispadanja i da tako i sledeće sezone osigura igranje okružnog ranga. Tim Progorelice je prvenstvo završio na petom mestu, čime je ostvaren napredak u odnosu na prošlogodišnji plasman (13. mesto).

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading