"PETARDA" VREDNA OPSTANKA U LIGI: Polet će i sledeće biti član zonskog ranga!

Autor:

Sport

26.06.2023

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastav Ibra nije uspeo da očuva prednost iz prvog meča baraža.

"PETARDA" VREDNA OPSTANKA U LIGI: Polet će i sledeće biti član zonskog ranga!

Foto: FK Polet Ratina

U okviru baraža za članstvo u Šumadijsko-raškoj zoni, tokom 180 minuta snage će odmeriti Polet iz Ratine i Ibar iz Leposavića.

Republika

Polet je u zoni završio na desetoj poziciji na tabeli, pa je za opstanak u ligi morao da se bori sa prvoplasiranim timom Okružne lige Kosovske Mitrovice, a to je bio Ibar iz Leposavića. Prvi duel igran je na stadionu člana nižeg ranga, i tada je domaćin slavio rezultatom 2:1.

Domaći sastav je od prvog minuta krenuo ofanzivno ka golu rivala, znali su da nemaju šta da čekaju, poraz iz prvog meča je "probudio" igrače. 

Posle 12 minuta igre domaći su stigli do vođstva, Nikola Tanasković je poslao loptu iza leđa golmana Ilića, 1:0 za Polet. 

Nisu se zaustavili tu igrači Poleta, samo su krenuli još ofanzivnije i rastrčanije u želji da u potpunosti okrenu rezultat dvomeča na svoju stranu. Publika u Ratini je imala prilike da vidi 20 minuta "perfekcije" Aleksandra Gunjića.

Republika

Foto: FK Polet Ratina

Pune tribine u Ratini

Igrač poleta je redom u 23., 34., i 42. minutu pogađao mrežu Ibra za velikih 4:0, i to je i rezultat sa kojim se otišlo na desetominutni odmor. Na startu nastavka meča izvršene su po dve izmene na obe strane.

Nisu se gosti predali, pokušavali su da dođu do gola kako bi "lakše" nastavili utakmicu, i to uspeli u 53. minutu. Bojan Aksentijević je postigao gol za 4:1, nova promena rezultata ubrzo je rezultirala sa još po dve izmene na obe strane.

Domaći su "stali na loptu", nisu imali potrebe da se trkaju sa rivalom, prednost je bila na njihovoj strani i privodili su meč kraju.

Konačan rezultat revanš utakmice postavljen je u 87. minutu kada je rezervista Filip Trklja pogodio za 5:1.

Polet (Ratina) - Ibar (Leposavić) 5:1 (4:0)

Polet: Tošić, Čolić, Gunjić (od 65' Tomić), Vojmilovac (od 46' Aćimović), Gušani, Jovanović (od 58' Filipović), Tanasković, Milošević, Andrić, Milosavljević, Trnavac (od 46' Trklja)

Ibar: Ilić, Radisavljević, Jovanović (od 65' Petrović), Tomović, Milojević, Babić (od 56' Nedeljković), Đorović (od 46' Ilić), Vukićević, Ignjatović (od 46' Milivojević), Kadić, Aksentijević

Polet je ukupnim rezultatom 6:3 zadržao članstvo u zonskom rangu takmičenja, i sledeće sezone će započeti svoju šestu vezanu sezonu u istom. Sastav Ibra je imao priliku da se plasira u višu ligu posle 15 godina u okrugu, ali istu nije uspeo da iskoristi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading