OSLABLJENI GOSTI NISU MOGLI VIŠE: Silno motivisan domaćin je stigao do tri boda vredna opstanka!

Autor:

Sport

25.06.2023

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Morava iz Mrsaća je drugu uzastopnu sezonu izborila plasman u viši rang takmičenja.

OSLABLJENI GOSTI NISU MOGLI VIŠE: Silno motivisan domaćin je stigao do tri boda vredna opstanka!

Foto: FK Morava Mrsać

U okviru poslednjeg kola Međuopštinske lige FS Rasinskog okruga sastav Magnohroma iz Kraljeva ugostio je ekipu Morave iz Mrsaća, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 6:2.

Republika

Tim iz Mrsaća je u prošlom kolu "izgubio" prvo mesto na tabeli, pa je u ovaj duel ušao sa jednim bodom zaostatka za liderom, dok je sastav Magnohroma sa 36 osvojenih bodova bio na deobi 11 pozicije.

Gosti su na ovaj duel došli oslabljeni, tri fudbalera su zbog kartona propustila ovaj duel, dok je zbog slavlja u njihovim redovima, još petorica njih bilo odsutno. U postavi Morave publika je imala prilike da vidi tri momka od 17 godina, i jednog godinu dana mlađeg.

Domaćin je krenuo furiozno od prvog minuta, njima je samo pobeda na ovom duelu garantovala opstanak u ligi, dok bi svaki drugi rezultat značio silazak u niži rang.

Uspeli su igrači Magnohroma da u uvodnih 20-tak minuta stignu do dva gola prednosti, što je u velikoj meri poremetilo planove gostima, koji su takođe tražili trijumf i vredan titule, uz pretpostavku da će lider "kiksnuti".

Uspeli su gosti "sa kreča" da prepolove zaostatak ubrzo, siguran realizator najstrožije kazne bio je Nikola Simović, ali su domaći ubrzo vratili prednost od dva gola razlike na svoju stranu.

Na desetominutni odmor se otišlo prednošću Magnohroma od 3:1.

U drugom delu meča gosti su zaigrali znatno bolje, mladi igrači su hteli da se pokažu i dokažu treneru, pa je samim tim prevelika volja rezultirala dodatnom snagom u njihovom trčanju.

Matija Mitrović, momak rođen 2006. godine je zatresao mrežu domaćina za 3:2. U nastavku su igrači Morave stvarali prilike pred golom rivala, ali do kraja meča nisu uspeli da dođu barem do remija.

Pred sam kraj susreta fudbaler Magnohroma po četvrti put na meču trese mrežu gostiju, za konačnih 4:2.

Magnohrom (Kraljevo) - Morava (Mrsać) 4:2 (3:1)

Magnohrom: Kosanović, N. Milovanović, Marinković, Vrljanović, Živanović, Aleksandrović, Bekčić, Vu. Milovanović, Vrljanović, Mijailović, Mikićević

Na klupi: Ve. Milovanović, Andrić, Mihajlović, Đusić, Čingelić

Morava: Jerotijević, Ratković, M. Pavlović, Mitrović, Torlaković, Simović, L. Pavlović, Radibratović, Đurović, Mijović, Brković

Na klupi: Z. Pavlović

Iz redova Morave su posle meča poručili:

- Domaćinu čestitke na trijumfu, a našim dečacima na prikazanoj igri i zalaganju. Ovim porazom stavljena je tačka na dve fantastične sezone gde smo ostvarili dva uzastopna prelaska u viši rang. U toku prethodne dve sezone samo smo četiri puta ostali bez bodova. Već od početka sledeće nedelje okrećemo se obavezama na sklapanju tima za Okružnu ligu.

Na kraju sezone, tabela je takva da Morava sa druge pozicije ide u Rašku okružnu ligu, dok sastav Magnohroma sa deobe desete pozicije ostaje u istom društvu i sledeće sezone.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading