SVUDA POĐI, KUĆI DOĐI: Defanzivac crveno-belih odlučio da prihvati ponudu klubu u kojem je ponikao - od jeseni, braća Mijailović na istom zadatku!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.06.2023

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poziv iz rodnog kraja se ne odbija...

SVUDA POĐI, KUĆI DOĐI: Defanzivac crveno-belih odlučio da prihvati ponudu klubu u kojem je ponikao - od jeseni, braća Mijailović na istom zadatku!

Foto: FK Borac 1926 Čačak

Fudbaleri čačanskog Borca 1926 nisu uspeli da se kroz Srpsku ligu Zapad domognu povratka u prvoligašku konkurenciju, ali je svojim zapaženim partijama, defanzivac "zebri" dobio priliku da od jeseni nastupa u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala.

 

Dvadesetdvogodišnji levi bek Veljko Mijailović nakon samo godinu dana provedenih u Čačku, vraća se rodni grad i klub u kojem je fudbalski prohodao, sa jasnim ciljem da pomogne gornjomilanovačkom Metalcu, ne samo da izbegne neprijatnosti koje su ih zadesile u nedavno okončanoj sezoni, već i da pokuša da klub vrati u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

I pored činjenice da ima svega 20 godina, Mijailoviću će ovo biti već treći povratak u klub. Prvi put je kao omladinac prešao u redove lokalnog rivala Takova, da bi leta 2020. godine već prošao put iz Čačka u grad podno planine Rudnik.

Treba napomenuti da je ovoga leta i njegov brat Bojan Mijailović pojačao redove Metalca. Bojan stiže iz kruševačkog Trayala i moguće je da od jeseni u plavo-beloj sportskoj opremi kluba iz Gornjeg Milanovca, na bekovskim pozicijama gledamo rođenu braću.

Republika

Foto: Starsport

Od jeseni braća Bojan i Veljko Mijailović činiće bekovski tandem Gornjomilanovčana

 

- Veljko Mijailović:

Datum rođenja: 29. decembar 2000. godine

Mesto rođenja: Gornji Milanovac

Pozicija u timu: levi bek

Igračka karijera: Metalac U-19 (Gornji Milanovac), Takovo (Gornji Milanovac), Borac 1926 (Čačak), Sloga (Požega)

Da podsetimo, fudbaleri gornjomilanovačkog Metalca sezonu 2022/23 okončali su na razočaravajućoj četvrtoj poziciji plej-aut faze Prve lige Srbije, a opstanak u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala, obezbedili su tek u pretposlednjoj takmičarskoj rundi, kada su minimalnim rezultatom 1:0 savladali ekipu Loznice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading