IZ KOPAČKI NA TRENERSKU KLUPU: Dobro poznato lice u Jasenovu na novom zadatku!

Autor:

Sport

25.06.2023

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošle sezone je bio dominantan na terenu, sada se u klubu nadaju da će ponoviti isto i kao šef stručnog štaba.

IZ KOPAČKI NA TRENERSKU KLUPU: Dobro poznato lice u Jasenovu na novom zadatku!

Foto: Lična arhiva Mila Mićunovića

Sportski kolektiv Orlova iz Jasenova osnovan je 2016. i u prvih nekoliko sezona od svog osnivanja ekipa je promenila nekoliko rangova takmičenja.

Republika

Orlovi su u nedavno završenoj sezoni sa 37 osvojenih bodova zauzeli šestu poziciju na tabeli. Jako turbulentna sezona je iza tima iz Jasenova, posebna tokom prvog dela kada su zabeleženi nešto slabiji rezulati, što je dovelo do smene trenera. 

Prolećni deo prvenstva na klupi Orlova započeo je Nebojša Rudić, nekadašnji fudbaler i trener Napretka iz Kruševca, ali se on nije dugo zadržao u Jasenovu. Na pet mečeva od starta nastavka šampionata zabeležen je jedan trijumf, uz četiri poraza, nakon čega je Rudić podneo ostavku na mesto šefa stručnog štaba.

Uprava kluba je tada brzo reagovala, tim je bio u padu, nalazio se u donjem delu tabele, odluka je pala na Ivana Radivojevića, bivšeg trenera Trajala iz Kruševca. Radivojević je igrače u ligi vodio na devet utakmica, i tom prilikom zabeležena su šest trijumfa, jedan remi i dva poraza. 

Odličan rad i rezultat Radivojevića, za veoma kratko vreme, prepoznat je, pa je stigla ponuda na njegovu adresu koja se ne odbija. U dogovoru sa sportskim direktorom Orlova, Ivan je preuzeo novog srpskoligaša, tim Jedinstva iz Kruševca. Tom prilikom, klub iz Jasenova je obelodanio da će sada već bivši trener i dalje biti uključen u rad sportskog kolektiva, i da će biti savetnik sportskog direktora Grujića.

Uprava kluba je u dogovoru sa dosadašnjim igračem, i najboljim strelcem nedavno završene sezone, Milom Mićunovićem dogovorila da će on od sledeće sezone voditi ekipu sa klupe. Mićunović je povodom odluke da se upusti u vođenje tima, za naš portal poručio:

- Tokom prvog dela prvenstva sam imao problem sa kolenom koji nisam uspeo da saniram, na kraju sezone sam saopštio direktoru kluba da mi je potrebna pauza, i tu smo došli na ideju da preuzmem ekipu, tačnije on mi je to predložio. Svi momci su na prvom mestu dobri ljudi, a kakvi su igrači, to govori i podatak da u svom CV-iju imaju i klubove iz Prve i Super lige Srbije. 

O budućim planovima na klupi Orlova rekao je:

- Za mene je ovo novo iskustvo jer sam bukvalno do juče bio saigrač sa momcima, ali postavili smo neke stvari u poslednjih par meseci na svoje mesto zahvaljujući Ivanu Radivojeviću. Nećemo previše menjati sistem rada i igre, nastavićemo tamo gde smo stali u poslednjem kolu prvenstva. 

Mićunović je igrač koji je na terenu znao da napravi razliku u korist svog tima, mrežu rivala je prošle sezone zatresao u 27 navrata, što je skoro polovina od ukupno postignutih golova sastava Orlova u ligi. Sada je pred njim novi izazov u koji se upušta u dobroj poznatoj sredini, i sa dobro poznatim igračima.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading