MINIMALAC DOVOLJAN ZA VIŠI RANG: Mlava preko Batovca do Braničevske okružne lige!

Autor:

Sport

19.06.2023

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovek odluke bio je Aleksandar Minić u 13. minutu.

MINIMALAC DOVOLJAN ZA VIŠI RANG: Mlava preko Batovca do Braničevske okružne lige!

Foto: FK Mlava Bratinac

Na stadionu trenažnog centra "Velibor Vesović" u Požarevcu odigran je baraž meč za popunu Braničevske okružne lige, uloga domaćina pripala je ekipi Batovac, dok je njihov rival bio sastav Mlave iz Bratinca.

Republika

Sastav Batovca je sezonu u Braničevskoj okružnoj ligi završio na 13. poziciji na tabeli, što ih je "plasiralo" u baraž za opstanak u ligi. Ekipa Mlave je osvajanjem drugog mesta u nižoj ligi, Međuopštinskoj ligi "Dunav" izborila priliku za plasman u okružni fudbal preko duela sa članom iz jačeg ranga.

Uslovi za igru su bili perfketni, teren kao stvoren za meč sa velikim ulogom, utakmica je odigrana pred oko 400 gledalaca.

Nakon klasičnog odmeravanja snaga, gosti su prvi zapretili, i prvu ozbiljniju priliku pred golom Batovca su uspeli da realizuju. Igrao se 13. minut kada je Aleksandar Minić postigao pogodak za vođstvo Mlave, 1:0.

Dva minuta kasnije, izvršene je prva izmena na meču, Ivan Dimitrijević je svoje mesto na terenu u redovima domaćina ustupio Marku Pavloviću.

Rani gol je promenio situaciju na terenu, gosti su stali na loptu, dok su domaći pokušavali da stignu do izjednačenja. Do kraja prvog poluvremena promene rezultata nije bilo, jedina nova stavka u sudijskoj beležnici jeste žuti karton Lazaru Mitiću, fudbaleru Batovca.

Za vreme desetominutne pauze dogovorena je nova izmena u redovima domaćina,  Jovan Stanojević je ostao u svlačionici, dok je priliku sa klupe dobio Ilija Mihajlović.

Krenuli su na sve ili ništa domaći, 45 minuta ih je delilo od opstanaka u okružnom rangu, ali u tom periodu su imali gol zaostatka. Gosti su odlično postavljenim linijama tima odolevali svim naletima rivala.

Velika borbenost u redovima Mlave rezultirala je sa četiri žuta kartona u drugom delu, uglavom zbog startova, ali je cilj ispunjen, mreža golmana Mišića je ostala mirna, posle 90 minuta igre, 1:0 za goste.

Batovac - Mlava (Bratinac) 0:1 (0:1)

Batovac: Vasiljević, Dimitrijević (od 15' Pavlović), Milošević, Mitić, Radovanović, Marković, Radisavljević, L. Stanojević, Milošević, Z. Stanojević, J. Stanojević (od 46' Mihajlović)

Mlava: Mišić, Ćirić, Nikolić, Perić, Stojadinović, Đorđević, Maneski (od 68' Davidović), Veljković (od 87' Ilić), Marković, Milosavac, Minić

Trijumfom u baražu, ekipa Mlave se posle šest godina vraća u Braničevsku okružnu ligu u kojoj je tada imala "epizodonu" ulogu, tj. odmah se posle plasman i vratila u dobro poznato društvo, u međuopštinski rang u kojem se tim iz Bratinca pretežno i takmičio.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading