VELIKA ČAST: Ni Zvezda, ni Partizan - novosadski "kanarinci" našli svoje mesto na najsvetijem fudbalskom mestu na planeti! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.06.2023

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novosađni su postali deo krema svetskog fudbala.

VELIKA ČAST: Ni Zvezda, ni Partizan - novosadski "kanarinci" našli svoje mesto na najsvetijem fudbalskom mestu na planeti! (FOTO GALERIJA)

Foto: RFK Novi Sad 1921

Dijego Armando Maradona smatra se možda i najboljim fudbalerom u istoriji najpopularnije igre na svetu, a pored njegove rodne Argentine, u italijanskom Napulju smatraju ga "Bogom fudbala".

 

Upravo u Napulju nalazi se mural Dijegu Armandu Maradoni na Kvarteti Spanjoli, mestu na kojem ljubitelji fudbala iz celog sveta ostavljaju simboli svojih klubova u čast velikog fudbalara.

U probranom društvu našla se i majica jednog srpskog fudbalskog kluba i to ekipe RFK Novi Sad 1921 iz "srpske Atine".

Tim povodom, "kanarinci" su se pohvalili i na zvaničnoj klupskoj Instagram stranici:

- Napulj je grad koji diše fudbal, a mi smo privilegovani što smo postali deo ovog svetog mesta. Majica našeg kluba sada stoji rame uz rame među ostalim velikanima svetskog fudbala na ovom svetom mestu, a poklonom pred najvećim našeg omiljenog sporta znamo da smo deo nečeg mnogo većeg, deo istorije koja će uvek biti urezana u srcu svih fudbalskih fanatika na svetu.

 

- Dijego Armando Maradona:

Datum rođenja: 30. oktibar 1960. g.

Mesto rođenja: Buenos Ajres - Argentina

Datum smrti: 25. novembar 2020. g.

Mesto smrta: Tigre - Argentina

Igračka karijera: Argentinos juniors (Argentina), Boka juniors (Argentina), Barselona (Španija), Napoli (Italija), Sevilja (Španija), Njiels old bojs (Argentina)

Da podsetimo, novosadski "kanarinci" su tek okončanu sezonu završili na sedmom mestu provligaškog karavana. RFK Novi Sad 1921 je ostvario skor od 14 pobeda, osam remija i 15 poraza i klub će i naredne sezone biti deo drugog stepena srpskog klupskog fudbala, a ambicije žuto-plavih su svakako da se u sezoni 2023/24 uključe u borbu za sam vrh tabele i plasman u Superligu Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading