SLAVLJE NA LEVOJ OBALI DUNAVA: Velikom bakljadom proslavljen 99. rođendan prestoničkog kluba!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.06.2023

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavlje u Krnjači...

SLAVLJE NA LEVOJ OBALI DUNAVA: Velikom bakljadom proslavljen 99. rođendan prestoničkog kluba!

Foto: FK Palilulac

Fudbaleri beogradskog Palilulca sezonu 2022/23 u okviru Međuopštinske lige Beograd - "grupa B" okončali su na šestoj poziciji, ali svakako svi u redovima kolektiva iz Krnjače žele što pre da se vrate na staze uspeha, a lepa prilika za nešto tako, jeste naredna godina kada će zeleno-beli proslaviti veliki jubilej, vek postojanja.

 

Klub iz Krnjače osnovan je 15. juna 1924. godine na inicijativu Branka Nikolića i grupe zaljubljenika u loptački sport. Osnivačka Skupština održana je u kafani "Sokolović" na uglu ulica Stanoja Glavaša i Ratarske (današnja 27. marta), a novoformirani klub poneo je naziv BSK "Zlatibor". Za boje kluba izabrana je zelena i bela koja se nije menjala do današnjih dana.

Današnje ime klub dobija na vanrednoj Skupštini koja je održana 16. septembra 1928. godine.

Najveći uspeh zeleno-beli iz Krnjače ostvarili su u sezoni 1996/97 kada su bili učesnici drugog stepena takmičenja u okviru SR Jugoslavije.

Povodom velikog jubileja rukovodstvo kluba se oglasilo saopštenjem na svojoj zvaničnoj Instagram stranici:

- Ponosimo se činjenicom da smo usled mnogo uspona i padova, lepih kao i onih manje lepih trenutaka, uspeli da opstanemo sve ove godine. Kroz naš klub prošla su mnoga velika fudbalska imena ,stasavale mnoge generacije dece sa leve obale Dunava, kao i dece iz grada. Zajedno smo gradili ime jednog velikog kluba i branili njegove boje. I dan danas, borimo se i ne dozvoljavamo jednom gigantu beogradskog fudbala da posrne pored svih otežavajućih okolnosti i loše finansijske situacije, uz jako malu pomoć onih koji treba da prepoznaju veličinu ovog kluba. Uz pomoć pojedinih prijatelja kluba, klub se grčevito bori da se održi na površini i izbori viši rang, gde po svom renomeu i zaslužuje da bude - istakli su iz redova kluba iz Krnjače, a zatim i najavili ono što se očekuje narednog leta:

Foto: FK Palilulac

U Krnjači će se tek slaviti

 

- Sledeće godine u ovo vreme u Krnjači će biti pravi spektakl. Obeležićemo čitav vek postojanja. Pa pozivamo sve one koji treba da vide i prepoznaju kakvo fudbalsko ime se nalazi u njihovom kraju i komšiluku, da svako na svoj način pomogne kako bi stogodišnjicu dočekali onako kako dolikuje. Svim Palilulcima, našim "Škorpionima", svim igračima, svim prijateljima kluba koji su uz nas, svima onima kojima je zelena boja u srcu, čestitamo rođendan našeg kluba, neka nam je srećan i dugovečan i neka živi još mnogo godina, ređa uspehe i pobede i neka se kroz godine koje nam predstoje vrati tamo gde i pripada, u sam vrh beogradskog fudbala.

Kranjača slavi uz nadu da će se vek psotojanja narednog leta, proslaviti i plasmanom u viši rang srpskog klupskog fudbala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading