O NJEMU ĆE SE TEK PRIPOVEDATI: Mladi napadač trese mreže kao od šale - na 35 utakmica postigao 39 golova!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.06.2023

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rađa se novi biser srpskog fudbala.

O NJEMU ĆE SE TEK PRIPOVEDATI: Mladi napadač trese mreže kao od šale - na 35 utakmica postigao 39 golova!

Foto: Facebook.com

lopta

Fudbaleri Morave iz Velike Plane sezonu 2022/23 u okviru Zone Podunavsko-šumadijske okončali su na petoj poziciji sa skorom od 11 pobeda, tri remija i 12 poraza, a navedeno ostvarenje moglo je biti i bolje, da ekipa u poslednja dva prvenstvena duela nije zabeležila isto toliko poraza (Sloga 1924 Batočina 1:2 i RSK Rabrovo 1:2).

 

Sportski kolektiv iz Velike Plane nije uspeo ovog proleća da stigne do plasmana u srpskoligaški fudbalski karavan u kojem su se poslednji put takmičili u sezoni 2009/10, ali je sezonu za nama obeležio mladi fudbaler ovog kluba koji trese mreže kao od šale.

Reč je o petnaesteogodišnjem golgeteru Davidu Milovanoviću. Rođen je 14. aprila 2008. godine, a tokom aktuelne sezone bio je kapiten pionirske selekcije Morave, a takođe je standardno nastupao za kadetski sastav kolektiva iz Velike Plane.

Za pionirsku selekciju nastupio je 22 puta i tom priliko čak 36 puta tresao protivničke mreže, dok je za kadetski sastav na 13 utakmica postigao tri pogotka. Sve navedeno dovodi do fantastičnog ostvarenja od 39 postignutih golova na 35 odigranih mečeva.

 

- David Milovanović:

Datum rođenja: 14. april 2008. godine

Klub: Morava (Velika Plana)

Učinak u sezoni 2022/23; 35 utakmica / 39 golova

Milovanovića karakteriše fantastična leva noga, ali i lucidni dribling, brzina, kreativnost, realizacija i posvećenost. Posebno treba napomenuti da nova zvezda srpskog fudbala ne igra na poziciji klasičnog napadača, već dejstvuje po krilnoj poziciji.

Jasno je da je pred Davidom Milovanovićem blistava karijera i uz nastavak pregornog rada i dres prvog tima Morave nije daleko, a nakon toga možda sledi i selidba u redove beogradskih Večitih rivala i učešće u nekoj od "liga petice".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading