VRAĆAJU SE "SRPSKI MILIONERI": Po ugledu na Borusiju iz Dortmunda - Šiljakovac će gospodariti Barajevom!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.06.2023

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon više od jedne decenije vraćaju se na fudbalsku mapu Evrope.

VRAĆAJU SE "SRPSKI MILIONERI": Po ugledu na Borusiju iz Dortmunda - Šiljakovac će gospodariti Barajevom!

Foto: FK Šiljakovac 1977

Trećeg dana meseca juna 2012. godine fudbaleri Šiljakovca iz istoimenog mesta koje je 30 kilometara udaljeno od Beograda, odigrali su svoj poslednji prvenstveni duel. Meč protiv ekipe Beljine (3:10) time je ušao u istoriju, ali leta 2023. godine "bubamara" se opet zakotrljala u selu na Ibarskoj magistrali.

 

Klub koji je osnovan 1977. godine od jeseni će se ponovo vratiti u borbu za prvenstvene bodove, a tim povodom, novoizabrani predsednik kluba Milorad Jeremić je izjavio:

- Uželeli smo se fudbala i posle 12 godina odlučili smo da aktiviramo klub. Održali smo Skupštinu i odlučili da se od jeseni uključimo u takmičenje Opštinske lige Barajevo. Prostorije kluba smo doveli u red, kao i teren. Postavili smo ogradu i spremni smo da se uključimo u takmičenje. Imamo 20 igrača i u planu je da tokom leta odigramo veliki broj prijateljskih utakmica - istakao je u razgovoru za "Sportski žurnal" prvi čovek kluba.

Foto: FK Šiljakovac 1977

U Šiljakovcu je sve spremno za start sezone

 

Rukovodstvo Šiljakovca već je sportskoj javnosti predstavilo i sportsku opremu u kojoj će ekipa nastupati u novoj sezoni, a opšti je utisak da dresovi izgledaju sjajno i da u mnogome podsećaju na opremu bundesligaša iz Dortmunda, ekipe Borusije.

Foto: FK Šiljakovac 1977

Nova oprema podseća na "milionere" iz Dortmunda

 

Pored predsednika Milorada Jeremića, sekretar i blagajnik je Bojan Pajić, a rukovodstvo kluba čine i Željko Stepanović, Nemanja i Aleksandar Anđelić, Srećko i Dragan Jeremić, Rista Nedeljković, Aleksandar Marinković, Zoran Todorović i Nenad Petrović.

Da podsetimo u svojoj poslednjoj takmičarskoj sezoni u okviru Opštinske lige Barajevo, ekipa Šiljakovca je zauzela šesto mesto na prvenstvenoj tabeli sa skorom od četiri pobede, tri remija i devet poraza i ukupno 15 osvojnih bodova. Svoju poslednju prvenstvenu pobedu ekipa je zabeležila 22. aprila 2012. godine kada je na svom terenu savladala Veliki Borak minimalnim rezultatom 1:0.

Na nekim novim, zdravim osnovana, klub iz Piljakovca ponovo kreće u svoju fudbalsku pustolovinu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading