UZLET DO NESLUĆENIH VISINA: Grad na Tamišu u epicentru srpskog fudbala - "dizelka" u eliti, Dinamu kup trofej! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.06.2023

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezabeleženo u istoriji pančevačkog fudbala.

UZLET DO NESLUĆENIH VISINA: Grad na Tamišu u epicentru srpskog fudbala - "dizelka" u eliti, Dinamu kup trofej! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Dinamo 1945 Pančevo

Grad na Tamišu slavi. Nakon ekipe Železničara koja je izborila plasman u elitni rang srpskog klupskog fudbala i drugi pančevački sportski kolektiv, sezonu završava na sjajan način.

 

U finalu Kup Fudbalskog saveza Vojvodine, ekipa Dinama 1945 savladala je TSK iz Temerina rezultatom 3:0 čime su prigrbili prstižni trofej, ali su se Pančevci istovremeno i plasirali u završni deo takmičenja Kupa Srbije za sezonu 2023/24.

Od samog početka meča na stadionu "Slavko Maletin Vava" Pančevci su preuzeli terensku inicijativu, ali u napadima nisu srljali. Sa druge strane ekipa TSK-a se opredelila da defanzivnijom igrom, prvo sačuva sve prilaze svom golu i da iz konti i polukontri proba da ugrozi protivnika.

Dvadeset i peti minut igre doneo je prilike na obe strane i radost Pančevaca. Gosti su pripretili nakon kornera i udarca Pavlova, ali je golman Mandić izbio loptu i usledio je brzi kontra napad koji je Aleksej Petrović krunisao pogotkom.

Pokušavali su Temerinci u nastavku prvog perioda igre da stignu do poravnanja, ali je u 43. minutu sevnula nova kontra koju je ovoga puta Miloš Milijašević krunisao novim golom.

 

U šestom minutu nastavka meča, pitanje pobednika je bilo rešeno. Nakon kornera, u šesnaestercu se najbolje snašao Vukašin Marković i glavom loptu poslao u mrežu.

Sedam minuta kasnije Temerinci nisu iskoristili i najstrožu kaznu, a u samom finišu meča crvene kartone dobili su fudbaler TSK-a Bjelanović i trener Kozomora, da bi istu susdbinu u nadoknadi vremena istu sudbinu doživeo i Pančevac Vučinić

 

 

- Kup FS Vojvodina, finale:

TSK (Temerin) - Dinamo 1945 (Pančevo) 0:3 (0:2)

Stadion: "Slavko Maletin Vava", Bačka Palanka

Gledalaca: 400

Sudija: Srđan Tanović

Strelci: A. Petrović 25`, M. Milijašević 43`, V. Marković 51`

Žuti kartoni: Kobiljski (TSK); Klještan, Ahčin (Dinamo 1945)

Crveni kartoni: Bjelanović, Kozomora (TSK); Vučinić (Dinamo 1945)

TSK (Temerin): Vojvodić, P. Marković (Bjelanović), Radičić, Knežević (Đurđević), Paška, Pavlov, Pupovac (Kovačević), Kobiljski (Ergarac), Ostojić, Kovačević, Svitić.

Dinamo 1945 (Pančevo): Mandić, Kolocka (Milanović), Klještan (Milošević) Mojsilović, Milijašević, Stojanovski (Počuča), Ahčin (D. Marković), Petrović (Jankulov), V. Marković, Jambrušić, Vučinić.

Nakon poslednjeg zvižduka sudije Srđana Tanovića, usledilo je veliko i sasvim zasluženo slavlje pančevačkih fudbalera. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading