STOJANOVIĆ "SPUSTIO RAMPU" U BELOTINCU: Igrači Morave su imali veliki broj šansi, ali su na kraju poraženi!

Autor:

Sport

30.05.2023

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Naša Krila 1936 je stigla do jako bitnog trijumfa u borbi za opstanak.

STOJANOVIĆ "SPUSTIO RAMPU" U BELOTINCU: Igrači Morave su imali veliki broj šansi, ali su na kraju poraženi!

Foto: Mihajlo Ilić/fotograf FK Morava Žitkovac

U okviru 28. kola Zone Centar ekipa Naša Krila 1936 iz Belotinca ugostila je sastav Morave iz Žitkovca, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 3:0.

Republika

Domaćin susreta je u ovaj duel ušao sa deobe 13. pozicije na tabeli, na kojoj su se nalazili sa 33 osvojena boda pored svog imena, dok je sastav Morave sa 51 bodom pored svog imena bio odmah iza lidera.

Gosti su na ovaj duel došli bez četiri standardna igrača, ali i pored toga su pružili odličnu partiju.

U sedmom minutu dosuđen je kazneni udarac sa 11 metara u korist domaćeg tima, ali je Aleksa Ristić, golman Morave uspeo da sačuva svoju mrežu, 0:0. 

Do 20. minuta domaći tim je imao nešto bolji posed lopte, ali su gosti kako je vreme odmicalo, krenuli sa svojom prepoznatljivom igrom.

Zapretila je Morava preko Dušana Velinova, ali je golman domaćih krajnjim naporom izbacio loptu u korner. Napadali su gosti u kontinuitetu, ali dok su domaći čekali svoju priliku iz kontranapada.

Na isteku pola sata igre, posle brze promene poseda lopta stiže do Nemanje Živića koji pred golom Morave uspeva da uputio udarac koji završava u mreži, 1:0 za tim iz Belotinca. 

Od tog gola, gosti su opsedali gol domaćina, ređale su se prilike Velinova, Lazareviča, Cvetkovića, ali lopta nije završila u mreži, pa se na odmor otišlo minimalnom prednošću domaćeg sastava.

Na startu drugog dela izvršene su dve izmene u redovima Morave, dok je u domaćem taboru ušao samo jedan igrač sa klupe odmah posle pauze.

Opet je Morava krenula silovito ka golu domaćina, Velinov je bio u odličnoj prilici, ali je mladi golman Stojanović njegov udarac odbranio, zatim je Bogdanović zapretio dva puta, ali je prednost ekipe Naša Krila ostala na snazi.

Kazna za promašaje pred golom domaćina, mada su to više bile odlične intervencije golmana Stojanovića, stigla je u 73. minutu kada je viđen novi gol u mreži Morave.

Odlično istrčanu kontru završio je kapiten domaćih, Marko Stevanović, 2:0.

Gostujući sastav je do kraja utakmice imao dve izuzetne šanse za promenu rezultata, ali je na semaforu posle poslednjeg sudijskog zvižduka stajao rezultat od 2:0 u korist domaćina.

Naša Krila 1936 (Belotinac) - Morava (Žitkovac) 2:0 (1:0)

Naša Krila: Stojanović, Petković, Ignjatović, Mitić, Marković, Cvetković (od 58' Adamović), Stevanović (od 75' Nešić), Živić, Petrović (od 46' Stojić), Manojlović, Tasić

Morava: Ristić, Vidojković, Velinov, Lazarević, Savić (od 75' Jovanović), S. Janković (od 58' Đ. Janković), Cvetković (od 46' Bogdanović), Petrović, Simić (od 46' Kocić), Novković, Kostić 

Iz redova Morave su posle meča poručili:

- Velika radost Belotinčana koji su bili fer i korektni domaćini, želeli su više pobedu i istu su ostvarili, a sreća nama danas nije bila saveznik. Po našem mišljenju bili smo bolji protivnik na terenu, a izgubili smo sa dva gola razlike. Okrećemo se sledećoj utakmici u kojoj igramo za rastanak od najuspešnije sezone pred svojom publikom. 

U sledećem kolu sastav Morave dočekuje ekipu Orljane, dok Naša Krila gostuju Delijskom Visu. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading