DERBI PRVENSTVA NA ADI: Ko će u viši rang, Budućnost ili BSK 1926?!

Autor:

Sport

26.05.2023

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica koja će verovatno odlučiti šampiona!

DERBI PRVENSTVA NA ADI: Ko će u viši rang, Budućnost ili BSK 1926?!

Foto: FSB

U okviru 25. kola Prve beogradske lige ekipa BSK-a 1926 iz Baćevca ugostiće sastav Budućnosti iz Dudovice, utakmica se igra u nedelju, 28. maja od 17 časova.

Republika

Domaćin nedeljnog susreta, povremeni član Beogradske zone se trenutko sa 60 osvojenih bodova nalaze na drugoj poziciji na tabeli, zaostatak za liderom je samo tri boda. Sastav BSK-a ove sezone igra jako dobro, pored toga što se ekipa nalazi u samom vrhu tabele, ubedljivo je dominantna po broju postignutih golova (85). 

Tim iz Baćevca domaće mečeve igra na terenima na Adi, i ove sezone pred domaćim navijačima imaju maksimala učinak. BSK je odigrao 12 mečeva i zabeležio je isto toliko trijumfa, pored toga zabeležili su u impresivnu gol razliku, 60 puta su slali loptu u mrežu protivnika, dok su samo devet puta primili pogodak.

Trenutno se sastav BSK-a nalazi u seriji od deset vezanih mečeva bez poraza, u tom periodu su zabeležili samo jedan remi, uz devet trijumfa. 

Republika

Foto: OFK Budućnost Dudovica

Najavni poster

U nedelju će na terenu na Adi nasuprot domaćih igrača biti sastav Budućnosti koji se trenutno sa tri boda više u odnosu na predstojećeg rivala nalazi na prvoj poziciji na tabeli. Tim iz Dudovice je posle nekoliko godina u ovom rangu jedan od glavnih kandidata za šampionski pehar.

Budućnost je ove sezone upisala samo jedan poraz, tri puta su remizirali, dok su upisali čak 20 pobeda. Trenutno se ekipa nalazi u seriji od 22 utakmice bez neuspeha, dok su trenutno u nizu od 11 trijumfa.

Dejan Milenković, predsednik Budućnosti je za naš portal povodom predstojećeg meča izjavio:

- U nedelju nas očekuje možda i najvažnija utakmica u istoriji našeg kluba od njegovog nastavka 1952. godine. Naš klub nikada nije igrao u zonskom rangu i sada imamo jedinstvenu priliku da to postignemo, što smo po kvalitetu igračkog kadra i organizaciji samog kluba odavno i zaslužili. Naš nedeljni rival je jako kvalitetan, pojedini igrači su nastupali i u superligaškim timovima i to će biti dodatni izazov za nas. Imamo prednost u odnosu na BSK od tri boda, kao i pobedu iz prvog dela od 2:0, što nas dovodi u odličnu poziciju. Pozivam sve naše simpatizere da nas podrže i daju nam vetar u leđa kao što su to činili tokom cele sezone. 

Prvi duel ova dva tima igran u Dudovici završen je pobedom Budućnosti rezutlatom 2:0.

BSK 1962 (Baćevac) - Budućnost (Dudovica)

Nedelja, 28. maj od 17 časova

SC "Ada" 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading