PRAZNIK FUDBALA U BEOGRADU: Finale kupa na teritoriji grada se igra u sredu na stadionu Voždovca!

Autor:

Sport

22.05.2023

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

BASK TEK ili Zemun, ko će stići do trofeja?

PRAZNIK FUDBALA U BEOGRADU: Finale kupa na teritoriji grada se igra u sredu na stadionu Voždovca!

Foto: FSB/Slobodan Sandić

U sredu, 24. maja od 17 časova na stadionu fudbalskog kluba Voždovac u okviru finala kupa na teritoriji FS Beograda sastaće se ekipe BASK Tek i Zemuna.

Republika

Nekadašnji superligaš trenutno igra svoju drugu sezonu u Srpskoj ligi Beograd, njihov učinak u dosadašnjem toku takmičarske godine je 19-4-5, što je dovoljno za deobu prvog mesta na tabeli sa ekipom OFK Beograda, ali tim sa Karaburme zbog boljeg međusobnog skora ima prednost.

Tim BASK Tek-a je standardni član srpskoligaškog karavana, trenutno pored svog imena imaju 40 osvojenih bodova, što je dovoljno za šestu poziciju u ligi. 

Danas je u prostorijama Fudbalskog saveza Beograda održana konferencija za medije kojom je najavljena finalna utakmica

Zoran Ljubinković, trener ekipe BASK TEK, istakao je da njegovu ekipu očekuje utakmica sa ozbiljnim protivnikom i da se nada da će u ambijentu stadiona Voždovca svi ljubitelji fudbala uživati.

- Čast je igrati finale Kupa Beograda i ovo je plod rada igrača, stručnog štaba i uprave kluba. Jedan od ciljeva koje smo postavili sebi bio je i igranje finala Kupa i mislim da smo pokazali veliku želju da na kraju i osvojimo trofej. Raduje me što ćemo biti kompletni, svi igrači koji su bili povređeni su se vratili u trenažni proces i spremamo se maksimalno za sredu. Prethodnog vikenda smo igrali i prvenstveni meč protiv Zemuna, jako smo dobro videli sve vrline i mane našeg protivnika, i na nama je sada da se spremimo što bolje možemo za ono što nas u sredu očekuje na stadionu Voždovca - rekao je Ljubinković prilikom obraćanja.

Iskusni kapiten BASK-a TEK Miloš Karišik pozvao je sve navijače kluba i ljubitelje beogradskog fudbala da u sredu naprave ambijent za pamćenje na stadionu Voždovca.

- Veliko je zadovoljstvo biti deo finalne utakmice Kupa Beograda i sama borba za trofej nama predstavlja veliku satisfakciju. Svojim igrama i onime što smo prikazali tokom cele sezone smo zaslužili da se nađemo u finalu. Protivnik je ekipa koja ima najveće ambicije, kako u prvenstvu, tako i u kup takmičenju, tako da ni nama neće nedostajati motiva da se prikažemo u najboljem svetlu i osvojimo trofej.

Pomoćni trener Zemuna, Vladan Vuković apostrofirao je da ekipa Zemuna i dalje ima najviše ambicije u prvenstvenoj trci, ali da neće ispustiti priliku da osvoji trofej Kupa Beograda.

- Naša sezona je bila podređena prvenstvu i nismo razmišljali mnogo o trofeju Kupa. Uglavnom smo nastupali sa igračima koji su imali manju minutažu, i pošto smo u finalu, utakmica u sredu će imati veliki značaj za sve nas i daćemo sve od sebe da osvojimo pehar. Jako je bitno što su svi igrači na raspolaganju i što ćemo izaći u najjačem sastavu. Ekipa FK BASK TEK je nezgodna ekipa, videli smo sve za vikend i nadamo se dobroj utakmici u kojoj ćemo ponoviti pobedu - rekao je pomoćni trener Zemuna.

Najiskusniji u ekipi Zemuna Marko Đalović, koji kao kapiten predvodi ekipu, istakao je da njega i saigrače u sredu očekuje još jedna teška utakmica, i da kada je ulog trofej, nema druge opcije nego da se ide na pobedu.

- Fudbal se igra naravno zbog osvajanja trofeja, i kada smo već dobili priliku da budemo na korak od tog uspeha, nema razloga da u sredu ne damo svoj maksimum. Primarni cilj ostaje da u preostala dva kola prvenstva izborimo plasman u viši rang. Znamo da će biti teško, ali u naredna dva dana sve podređujemo osvajanju trofeja u Kupu Beograda. Mogu slobodno da kažem, bez lažne skromnosti, da je FK BASK TEK, uz Zemun i OFK Beograd jedna od najboljih ekipa u prvenstvu, predvođena iskusnim kapitenom i plejadom mladih igrača. Ne čeka nas lak zadatak, ali se nadam da u sredu osvajamo pehar namenjen osvajaču Kupa - zaključio je iskusni Đalović.

Prvi ligaški duel ova dva tima igran u Zemunu završen je bez golova, dok je sastav BASK-a na domaćem terenu poražen rezultatom 3:2.

BASK TEK - Zemun

Sreda, 24. maj od 17 časova

Stadion Voždovca

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading