PRVI ČOVEK KLUBA NEMA DILEMU: Istorijski uspeh jeste ostvaren, ali prava iskušenja tek slede!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.05.2023

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

San dug 104 godine, konačno je dosanjan.

PRVI ČOVEK KLUBA NEMA DILEMU: Istorijski uspeh jeste ostvaren, ali prava iskušenja tek slede!

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Fudbalski klub Tekstilac iz Odžaka osnovan je davne 1919. godine, a od jeseni 2023. po prvi put u svojoj istoriji takmičiće se u okviru drugog stepena srpskog klupskog fudbala.

 

U aktuelnoj sezoni sportski kolektiv iz Odžaka je dominantno stigao do šampionske titule u okviru Srpske lige Vojodina. Četiri kola pre okončanja takmičenja klub je već obezbedio šampionsku titulu čime su ispisane zlatne stranice klupske istorije.

Početkom godine na poziciju predsednika kluba stigao je Jovan Miletić, a istovremeno FK Tekstilac je dobio i novi Statut koji je usklađen sa Zakonom o sportu, kao i pravilima i propisima Fudbaslkog saveza Srbije.

Uoči finiša najuspešnije sezone, predsednik kluba je istakao:

- Pored toga što smo vredno i marljivo radili na fudbalskom planu, mnogo pažnje posvetili smo i radu na organizaciji kluba. Okupili smo tim profesionalaca, postavili smo nove kodekse i standarde, u znatnoj meri unapredili funkcionisanj kluba u svakom segmentu poslovanja. Pred nama je veliki izazov, organizovanost kluba mora ispratiti igre na terenu. Imamo odličan igrački kadar, uz pojačanja koja planiramo, uveren sam da ćemo ispuniti naše ciljeve i očekivanja najernijih navijača. Posebnu pažnju posvećujemo omladinskom pogonu i razvoju mladih i talentovanih igrača. Ono što me najviše raduje jeste činjenica da su se Odžačani vratili na stadion. Njihova podrška daje nam ogroman vetar u leđa i neizmerno im hvala na tome - istakao je Jovan Miletić

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Jovan Miletić sa ekipom Tekstilca

 

Pred fudbalerima Tekstilca su još četiri izazova u okviru srpskoligaškog fudbalskog ranga. Nakon duela protiv Omladinca iz Novih Banovaca (subota 20. maj u 17 časova), slede dueli protiv staropazovačkog Jedinstva, OFK Bačke iz Bačke Palanke i pančevačkog Dinama 1945, a zatim kreću i pripreme za učešće u istorijskoj sezoni u okviru Prve lige Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading