REAL PAO NA UŠĆU IBRA U ZAPADNU MORAVU: Nada Kraljevčana i dalje traje! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.05.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraljevački sportski kolektiv stigao je do petog ovosezonskog trijumfa.

REAL PAO NA UŠĆU IBRA U ZAPADNU MORAVU: Nada Kraljevčana i dalje traje! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Sloga Kraljevo

Fudbaleri Sloge iz Kraljeva uspeli su da stignu do važna tri boda u duelu 26. kola zapadne grupe srpskoligaškog karavana. Nakon dva vezana neuspeha u kojima su Kraljvčani poraženi u duelima protiv Poleta iz Ljubića (1:2) i Tutina (0:2), momci u beloj sportskoj opremi savladali su Real iz Podunavca.

 

Već u prvom minutu susreta domaćin je imao priliku iz kategorije stoprocentnih, ali umesto promene rezultata, lopta je završila u korneru. Šezdesetak sekundi kasnije Despotović pogađa okvir gola, a treću kolosalnu priliku nije realizovao Simić. 

Nakon uvodnih uzbuđenja, utakmica je ušla u nešto mirniji tok, tako da se na odmor otišlo sa početnim rezultatom 0:0.

Nastavak susreta donosi potpunu ofanzivu domaćina. Predvođeni centarforom Jovanićem kojeg je trener Miljan Đurović uveo u igru na početku drugog poluvremena, Sloga svim silama kreće napred u nameri da zabeleži važan trijumf. Igrao se 55. minutu susreta kada je Jovanić prosledio loptu do Stojanovića koji je nepropisno zaustavljen u šesnaestercu gostiju i za lajkovačkog sudiju Aleksandra Nikolića nije bilo dileme, jedanaesterac. Precizan sa bele tačke bio je Despotović.

Nakon primljenog pogotka fudbaleri Reala stvaraju svoju najbolju priliku na utakmici. Žerađanin je izašao sam pred golmana Sloge, ali je Nikolić bravuroznom intervencijom, sprečio izjednačenje.

Kazna za propuštenu priliku stigla je u 72. minutu. Grašku Radovića iskoristio je Jovanić, krenuo je sam ka golu Simića, usledilo je nesebično dodavanje ka Đokoviću kome nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu.

U finišu meča domaćin je mogao da stigne i do ubedljivijeg trijumfa, ali je susret okončan rezultatom 2:0.

 

- Srpska liga Zapad, 26. kolo:

Sloga (Kraljevo) - Real (Podunavci) 2:0 (0:0)

Stadion: FK Sloga

Gledalaca: 500

Sudija: Aleksandar Nikolić (Lajkovac)

Strelci: Despotović u 55. iz jedanaesterca i Đoković u 72. minutu za Slogu

Žuti kartoni: Nikilić, N. Jovanović, trener Đurović (Sloga); Žerađanin, Pantić, Miloševac, Radović, Popović, trener Kovačević (Real Podunavci)

Sloga (Kraljevo): Nikolić, Pantović, Todorić, Dimitrić (Petrović), N. Jovanović, Despotović, Markiš, Aleksić (Jovanić), M. Jovanović (Vučićević), Đoković, Stojanović (Serdarević).

Real (Podunavci): Simić, Krća (Popović), Ilić, Drecun (Popadić), Žerađanin, Pantić, Miloševac (Brunčević), Baltić (Gačević), Dukić, Radović, Vukosavljević (Jevremović).

Ekipa Sloge iz Kraljeva u ovom momentu sa 24 osvojena boda deli pozicije od 12. do 14. mesta sa imenjakom iz Bajine Bašte i Mladim radnikom 1926 iz Požarevca i ostaje nada da u predstojeća četiri susreta mogu izboriti opstanak u trećem rangu srpskog klupskog fudbala. U narednom kolu Kraljevčani se sastaju sa liderom, ekipom Smedereva 1924.

Fudbaleri Reala su niz bez trijumfa produžili na pet prvenstvenih mečeva, a priliku da zabeleže tri boda imaće narednog vikenda kada dočekuju ekipu Tutina.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading