ODLIČAN MEČ U ĆUPRIJI: Ekipa Morave preko srpskoligaške Jagodine stigla na korak do borbe za trofej u kupu!

Autor:

Sport

27.04.2023

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlične partije igrača Morave u ligi "prelile" su se i na kup.

ODLIČAN MEČ U ĆUPRIJI: Ekipa Morave preko srpskoligaške Jagodine stigla na korak do borbe za trofej u kupu!

Foto: FK Morava 1918 Ćuprija

U okviru 1/4 finala kupa FS Pomoravskog okruga ekipa Morave 1918 iz Ćuprije ugostila je sastav Jagodine.

Republika

Sastav Morave se trenutno nalazi na liderskoj poziciji Zone Zapad, sa jednim bodom prednosti u odnosu na prvog pratioca, dok ekipa Jagodine drži osmo mesto u Srpskoj ligi Istok.

U prvih 15 minuta meča loptu u nogama imao je srpskoligaški tim, stvarali su prilike gosti od kojih izdavajamo i pogođenu prečku.

Sredinom prvog poluvremena, brza kontra domaćih igrača, Dželatović je prošao sa loptom po levoj strani, ubacuje je u peterac gostiju, gde Filip Gajić nespretno reaguje i šalje je iza leđa svog golmana Soleša, 1:0 za domaćina.

Do kraja prvog dela videli smo ravnopravnu igru, pretežno na sredini terena sa par prilika na obe strane, ali promene rezultata nije bilo.

Odmah na startu nastavka susreta u redovima gostiju su izvršene dve izmene. Posle samo dva minuta igre u drugom delu igrači Morave su iskoristili svoju priliku i preko Aleksandra Tackovića su uvećali vođstvo na 2:0.

"Ukrali" su gosti loptu, imali su inicijativu iz koje su stvarali dosta prilika pred golmanom Nenadom Mitićem, ali lopta nije htela u gol. 

Tempo igre je dosta pao, domaći igrači su odlično odrađivali defanzivne zadatke i privodili su meč kraju.

U 75. minutu su iskoristili novu priliku na polovini gostiju, Nenad Đurđević je poslao loptu u mrežu Soleša, 3:0. 

U sudijskoj nadokandi dosuđen je kazneni udarac u korist gostujućeg tima, siguran egzekutor istog za konačnih 3:1 bio je Branislav Kocić.

Morava 1918 (Ćuprija) - GFK Jagodina 3:1 (1:0)

Morava 1918: Mitić, Mladenović, Ristić, Tacković, Đurđević (od 84' Ljubisavljević), Jevremović, Todorović, Dželatović (od 84' L. Stanković), M. Stanković (od 84' Đorđević), kostić, D. Stanković (od 80' Drljača)

GFK Jagodina:  Soleša, Đorđević (od 46' Galić), F. Gajić, Cmiljanović, Marković (od 46' Krstić), Ilić, Kocić, Kostić (od 78' Jakovljević), ranđelov (od 25' Janković), Čakić, Radmanović (od 65' N. Gajić)

Ovim trijumfom ekipa Morave je stigla do polufinala kupa gde je očekuje duel na gostovanju sa ekipom Levač, drugi par čine Radnički (Svilajnac) i Jedinstvo iz Paraćina.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading