NE MARE ZA FAVORITE: Pre četvrt veka zemljotres je pogodio Mionicu, danas fudbaleri iz ovog grada isto čine na fudbalskoj mapi Srbije! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.04.2023

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško se može i predvideti dokle mionički sportski kolektiv može ovog proleća.

NE MARE ZA FAVORITE: Pre četvrt veka zemljotres je pogodio Mionicu, danas fudbaleri iz ovog grada isto čine na fudbalskoj mapi Srbije! (VIDEO)

Foto: Instagram.com/fk_ribnica_mionica/printscreen

Polovinom meseca novembra, nakon poslednjg jesenjeg kola u okviru Zone Kolubarsko-mačvanske, činilo se da je mionički fudbalski kolektiv već prežaljen i da če od jeseni 2023. godine klub morati da krene u borbu u okviru nižeg stepena takmičenja.

 

Ribnica iz Mionice je prvi deo šampionata okončala sa svega devet bodova na kontu, a nakon prvog prolećnog susreta i novog neuspeha  u duelu sa valjevskim Radničkim (0:3), činilo se da je sudbina kluba rešena. Međutim, klub je krajem marta prvo ubedljivo savladao OFK Osečinu, a zatim načinio i prvorazrednu senzaciju savladavši u finalu Kupa kolubarskog okruga Radnički iz Valjeva, čime su apetiti svakako porasli.

Na talasu svih navedenih usepha ekipa iz Mionice ostvarila je i najeće iznenađenje u dosadašnjem toku ovosezonskog takmičenja. Naime, na gostovanju u Vrelu, Ribnica je rezultatom 3:2 bila bolja od lidera ovog takmičenja ekipe Vrelo Sport koja je već viđena kao siguran putnik u Srpsku ligu Zapad.

Golove za pobedničku ekipu postigli su Rajković iz jedanaesterca, zatim Plećić, a pobedu Mioničanima u 78. minutu doneo je Evro golom Mijušković.

 

 

- Zona Kolubarsko-mačvanska, 16. kolo:

Vrelo Sport (Vrelo) - Ribnica (Mionica) 2:3 (2:1)

Stadion: FK Vrelo Sport

Strelaci: Kojić i Radojičić za Vrelo Sport; Rajković iz jedanaesterca, plećić i Mijušković za Ribnicu

U ovom momentu ekipa Ribnice je i dalje poslednjeplasirana na tabeli zonskog ranga takmičenja, ali trenutno fudbaleri iz Mionice imaju samo bod manje u odnosu na lajkovački Zadrugar koji se nalazi u sigurnoj zoni.

Upravo dve navedene ekipe će se sastati narednog vikenda u Mionici i imaće priliku da prvi put u ovosezonskom takmičenju "fenjerašku poziciju" prepuste nekom drugom timu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading