POBEDNIČKA SLAGALICA JE SKLOPLJENA: Lider u nastavak šampionata ulazi osetno pojačan - titula je jedini cilj!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.02.2023

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostvareno tokom jeseni, mora biti potvrđeno u nastavku šampionata.

POBEDNIČKA SLAGALICA JE SKLOPLJENA: Lider u nastavak šampionata ulazi osetno pojačan - titula je jedini cilj!

Foto: FK PKB Padinska skela

Fudbaleri PKB-a iz Padinske Skele prvi deo šampionata okončali su na liderskoj poziciji Beogradske zone i u nastavku takmičenja cilj je samo jedan, plasman u Srpsku ligu Beograd.

 

Tri nedelje je ostalo do starta takmičenja u okviru beogradske grupe zonskog takmičenja i meča u Malom Mokrom Lugu protiv Crvene zvezde. Samim tim pravi je trenutak da trener lidera Bojan Stojković izanalizira sve ono što je ostvareno tokom zimske pauze:

- Posle Dalibora Diskića iz OFK Beograda, Nikole Puriča iz BSK 1926 Baćevca, Aleksandra Bukvića iz Jedinstva iz Surčina i Stefana Maskimovića koji je stigao iz Donjeg Srema 2015, PKB je nedavno doveo još četvoricu fudbalera. U pitanju su iskusni Slaven Juriša iz Odžaka, Ozren Janićijević koji stiže iz velikog rivala sa Dorćola, Andrej Šućur desni bek obrenovačkog Radničkog i Stevan Stevović dojučerašnji napadač OFK Beograda. Posebno treba istaći činjenicu da smo okosnicu ekipe iz prethodne jeseni sačuvali. Klub je napustio jedino Marko Nikolić - analizirao je igrački kadar trener Stojković u razgovoru za "Sportski žurnal".

Ekipa je tokom priprema već odigrala tri kontrolna susreta:

- Posle dve utakmice u kojima su noge bile teške, zabeležili smo pobedu protiv ekipe iz Kumodraža, a pobedu nam je doneo Cakić golom u 81. minutu. Rezultat u ovim mečevima nam nije bio prioritet, ali svakako godi kada se savlada srpskoligaš i pored činjenice da je Torlak tokom tog susreta imao nekolicinu dobrih prilika, među kojima je jedanaesterac koji nisu realizovali. Posebno raduje trčanje, tahnika i taktika koju smo uspeli da sprovedemo u delo.

 

Očekivanja pred nastavak šampionata:

- Od 45 bodova, tokom jseni smo osvojili 38, ali GSP Polet Dorćol ima samo bod manje, dok Žarkovu i Šušnjaru bežimo šest. To su tri ekipe sa kojima ćemo se boriti do kraja prvenstva. Jasno je da će posao biti teži nego jesenas. Pred nama su tri vanredna kola, kao i polufinale Kupa Beograda sa BASK TEK-om. Naravno, želimo dobre rezultate na oba fronta, zato smo se i pojačali. Duga klupa mogla bi da ima i presudnu ulogu povratka u Srpsku ligu, gde je PKB-u i mesto - zaključio je Bojan Stojković.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading