NA KRILIMA ZMAJA: Pančevačka Dizelka sve jača - u brišućem letu ka eliti!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.01.2023

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad na obalama Tamiša podrhtava...

NA KRILIMA ZMAJA: Pančevačka Dizelka sve jača - u brišućem letu ka eliti!

Foto: FK Železničar Pančevo

Fudbalski klub Železničar iz Pančeva jesenji deo sezone u okviru Prve lige Srbije okončao je na deobi druge i treće pozicije i sa punim pravom svi u redovima "Dizelke" nadaju se istorijskom ostvarenju u narednih šest meseci.

 

Trener Tomislav Sivić polako formira roster za odlučujuće prolećne borbe. U tom cilju već je produžen ugovor sa dvadesetpetogodišnjim krilnim napadačem Lukom Petrovićem. Popularni "pančevački Vinisijus" i nakon tri godine boravka u dresu "Dizelke", nastavlja saradnju sa klubom, a ovoga puta rukovodstvo Železničara obradovalo je sve pristalice velikim pojačanjem.

U redove pančevačkog kluba stigao je Veljko Trifunović igrač sa bogatim superligaškim iskustvom. Dvadesetčetvorogodišnje desno krilo, koje može odgovoriti i zadacima na suprotnoj strani terena, stiže iz redova Voždovca čiji je dres nosio u prethodnih šest meseci.

Tokom prvog dela šampionata Trifunović je u dresu "Zmajeva" zabeležio 13 nastupa u susretima elitnog ranga srpskog klupskog fudbalskog takmičenja, a najbolju partiju pružio je u okviru 9. kola kada je Voždovac na svom stadionu savladao surdulički Radnik rezultatom 4:1, a Trifunović je u svoju statistiku upisao jedan pogodak i jednu asistenciju.

 

 

Fudbaler rođen u Užicu prošao je kompletnu školu beogradskog Rada, a pored seniorskog dresa ovog kluba, nastupao je i za OFK Žarkovo, niški Radnički, Radnički 1923 iz Kragujevca i već pominjani Voždovac.

Da podsetimo, već u prvom kolu nastavka takmičenja na programu je veliki derbi između RFK Grafičara i pančevačkog Železničara, dve ekipe koje trenutno dele drugu i treću poziciju na prvoligaškoj tebeli. Navedeni susret na programu je 25. februara, a prvi susret "Grafosa" i "Dizelke" koji je odigran u Pančevu, pripao je "Ljubičastima" rezultatom 3:1.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading