OSTVAREN JE NAJVEĆI USPEH U ISTORIJI: Sportski direktor nema dilemu - na proleće nastavljamo gde smo stali!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.12.2022

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Žitkovcu se sanjaju najlepši fudbalski snovi.

OSTVAREN JE NAJVEĆI USPEH U ISTORIJI: Sportski direktor nema dilemu - na proleće nastavljamo gde smo stali!

Foto: FK Morava Žitkovac

Ekipa Morave iz Žitkovca prethodne jeseni ostvarila je najveća dostignuća u 92. godine dugoj istoriji kluba. U okviru Zone Centar oni su prvi deo šampionata okončali na trećoj poziciji, ali i pored činjenice da lider niški Sinđelić ima čak 16 bodova više, u Žitkovcu tinja nada da čak i srpskoligaški rang fudbala nije nedostižan.

 

Analizirajući prvi deo sezone, sportski direktor kluba Zoran Mladenović je za zvaničnu klupsku instagram stranicu izjavio:

- Sama činjenica da zauzimamo treće mesto što je najveći uspeh u istoriji FK Morava govori da smo dobro odradili posao, kako u letnjem prelaznom roku, tako i u radu tokom jeseni. Ipak, mora se priznati da smo imali i nekih neočekivanih rezultata, što je prvenstvo učinilo zanimljivijim. Ovaj uspeh je utoliko veći jer smo najbolji fudbalski kolektiv u Opštini Aleksinac, klub sa najboljim rezultatima - istakao je Mladenović, a zatim se osvrnuo i na ono što ekipu očekuje tokom proleća:

- Verujem da će drugi deo sezone biti uzbudljiv, kako što se tiče borbe za sam vrh, tako i za opstanak. Fudbalski klub Morava ne odustaje od svog višegodišnjeg stila igre – uvek na pobedu! Ostaje nam da detaljnije analiziramo prethodni period, zadržimo kostur tima i da sa par pojačanja, nastavimo gde smo stali, Verujemo da, uz dobar rad, možemo biti još jači i imati na proleće koji bod više u odnosu na prvih 15 utakmica.

Foto: FK Morava Žitkovac

Zoran Mladenović - FK Morava Žitkovac

 

Tokom prethodne jeseni plavo-beli dres su nosili sledeći fudbaleri: kapiten Slobodan Janković, Martin Ristić, Nenad Marjanović, Đorđe Janković, Dragan Simić, Luka Ristić, Bojan Bogdanović, Mihajlo Cvetković, Aleksa Stojanovski, Dušan Velinov, Dušan Lazarević, Nikola Kocić, Lazar Ivanović, Marko Petrović, Stefan Petrović, Kostadin Vidanović, Petar Petrović, Bratislav Novković, Stefan Vidojković, Uroš Jovanović, Sava Stefanović i igrači koji su tokm prvenstva napustili klub, ali su odigrali po par utakmica Andreja Ljubisavljević, Nemanja Tasić, Andrija Stevanović.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading