KIKINDA OSVOJILA BOD: Mladi golman Francuski junak meča!

Autor:

Sport

04.10.2022

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od derbija osmog kola Vojvođanske lige (grupa istok) igran je u Idvoru.

KIKINDA OSVOJILA BOD: Mladi golman Francuski junak meča!

Foto: FK Polet Idvor

Polet je dočekao ekipu Kikinde. Meč je završen rezultatom 1:1.

Pravi takmičarski meč odigran je između Poleta i OFK Kikinde. Utakmica je bila puna duela po celom terenu, čvrsta igra na obe strane bez mnogo rizika. U prvih 45 minuta bilo je prilika za promenu rezultata ali su golmani bili na visini zadatka. Tri puta se glavni sudija meča Nikola Ćirović našao u centru pažnje. Dva puta su kivni na njega bili domaći zbog datih žutih kartona, a jednom gosti.

 

Drugo poluvreme gosti počinju ofanzivnije što je rezultiralo i brzim golom. U 50. minutu Nebojša Đukić zatresao je mrežu Poleta za vođstvo svog tima od 1:0. Posle gola domaći se bude i kreću sa napadima. Sledeća situacija koja je zabeležena događa se u 68. minutu kada je golman gostiju dobio direktan crveni karton. Polet brojčano nadmoćniji na terenu kreće sa učestalim atacima ka golu, gosti prekršajima seckaju igru. Posle jednog faula, loptu namešta Simonović i odličnim udarcem donosi izjednačenje svojoj ekipi, igrao se 71. minut.

Nisu se domaći mirili sa jednim bodom, nastavila se ofanzivna igra i šutevi ka mladom golmanu Francuskom koji se odlično pokazao. U poslednjih deset minuta je u dva navrata odličnim intervencijama sačuvao bod svom timu. Na kraju rezultat je ostao 1:1.

Nakon meča mišljenje o rezultatu i susretu izneo je trener domaćih Slobodan Petrović:

- Iako Kikinda važi za jednog od favorita ove lige, moji momci  su pokazali da možemo dostojanstveno i takmičarski da se nosimo sa svima. Ponosan sam na moje igrače, upravu i navijače. Pokazali smo jedinstvo i to nam se na kraju vratilo pozitivnim rezultatom. Čestitam igračima Kikinde na fer i korektnoj igri i želim im mnogo sreće u nastavku prvenstva. Ne sumnjam da će se klub sa najvećom tradicijom u našoj ligi na kraju sezone vratiti u društvo Srpskoligaša, a po mom mišjenju njima je mesto u Prvoj ligi Srbije.

Ovim rezultatom obe ekipe su zadržale svoja mesta na tabeli, Kikinda je i dalje druga, dok je Polet četvrti tim na tabeli. U sledećem kolu sastav iz Idvora gostuje u Vlajkovcu ekipi Jedinstva, dok Kikindu očekuje derbi za prvo mesto sa ekipom Slobode.

Polet (Idvor) - OFK Kikinda 1:1 (0:0)

Polet Idvor: Cvitakovac, Mihajlović, Brajković, Stošić, Bartoš, Starčević, Kovačević, Marković (od 64' Stojanov), Simonović, Nedić, Živković.

OFK Kikinda: Savkov, Božić, Reljić, Jarić (od 88' Kecman), Cvijanović, Ivanović (od 69' Francuski), Željković (od 78' Radulović), Spahić, Đukić, Remigus, Radovanović.

Vojvođanska liga Istok, 8. kolo:

ŽAK (Kikinda) - Borac (Starčevo) 1:3

Omladinac FAM (Botoš) - Radnički (Kovin) 0:0

Jedinstvo (Banatsko Karađorđevo) - Jedinstvo (Vlajkovac) 0:1

Polet (Idvor) - OFK Kikinda (Kikinda) 1:1

Sloboda (Novi Kozarci) - Crvena zvezda (Rusko Selo) 1:0

Jedinstvo Stević (Kačarevo) - Proleter ( Banatski Karlovac) 1:2

Kozara (Banatsko Veliko Selo) - Begej (Žitište) 2:1

Mladost (Omoljica) - Vojvodina 1928 (Perlez) 2:1

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading