PIJANI BICIKLISTA I VOZAČ "PASATA" ISKLJUČENI IZ SOBRAĆAJA: Saobraćajna policija u Subotici uhapsila dva muškarca

Autor:

Hronika

12.05.2024

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozači su zadržani i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

PIJANI BICIKLISTA I VOZAČ "PASATA" ISKLJUČENI IZ SOBRAĆAJA: Saobraćajna policija u Subotici uhapsila dva muškarca

Foto: pixabay.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici isključili su iz saobraćaja dvojicu vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i jednog pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Policija je na periferiji Subotice zaustavila tridesetrogodišnjeg vozača ,,pasata'' i tridesetsedmogodišnjeg biciklistu koji su vozili sa 2,29 i 1,86 promila alkohola u organizmu. U blizini centra grada zatečen je tridesetdevetogodišnji vozač koji je upravljao ,,renoom'' pod dejstvom marihuane.

Vozači su zadržani i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Da podsetimo, pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja od 13. do 19. maja. Tokom akcije, koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL, pažnja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila.

Saobraćajna policija će tokom akcije patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila. Poseban akcenat biće stavljen na kontrolu autobusa koji vrše organizovani prevoz dece na ekskurzije, rekreativne nastave, sportske i kulturno-umetničke manifestacije.

Pripadnici saobraćajne policije dosledno će kontrolisati poštovanje odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima. U slučaju utvrđenih nepravilnosti, neće biti dozvoljeno otpočinjanje organizovanog prevoza dece.

Tokom prethodne međunarodne akcije pojačane kontrole autobusa i teretnih vozila sprovedene u februaru ove godine, pripadnici saobraćajne policije otkrili su i sankcionisali 719 prekršaja vozača autobusa i 8.007 prekršaja vozača teretnih vozila.

Ova akcija ima za cilj da obezbedi veću bezbednost u saobraćaju, posebno prilikom organizovanog prevoza dece na različite manifestacije i događaje. Očekuje se da će pojačane kontrole doprineti smanjenju broja prekršaja i povećanju svesti o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa među vozačima autobusa i teretnih vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading