DANKIN PRADEDA SLOMLJEN OD BOLA: Ne postoji dovoljna kazna za ubice, oni su monstrumi

Autor: Maša Bajić/M.V.B

Hronika

04.04.2024

18:17 >> 18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica Danka Ilić (2) iz Bora je ubijena.

DANKIN PRADEDA SLOMLJEN OD BOLA: Ne postoji dovoljna kazna za ubice, oni su monstrumi

Foto: Republika, Društvene mreže

Dankin pradeda, Joksim Dragomirović, izrazio je svoju bol i ogorčenje zbog tragične smrti dvogodišnje devojčice. Istakao je važnost pronalaska počinilaca, ali je takođe izrazio tugu zbog toga što se nadao da će njegova praunuka biti živa.

- Bitno je da su pronašli ubice. Nadali smo se da je živa i da je u Austriji, sada kad su ovi pijanice pronađeni... mislim da za njih ne postoji dovoljna kazna za ono što su učinili. Oni su monstrumi. Već sam vam rekao da sam se nadao da je živa i imao sam taj osećaj... ali eto... u maju bi napunila dve godine, a ovi pijanice su je ubili... ma strašno - rekao je pradeda za Republiku, izražavajući svoju potresenost.

Takođe, pradeda je napomenuo da nije u kontaktu sa Dankinom majkom, naglašavajući takođe distancu u odnosu prema njoj.

- Ja nisam u kontaktu sa majkom, ona ne zaslužuje da budemo u kontaktu.

Meštani Bora i Banjskog polja su veoma potreseni ovom vesti, jer su se nadali do samog kraja da je mala Danka živa. Ova tragedija je duboko potresla lokalnu zajednicu, ostavljajući ih u tuzi i neverici.

Devojčica Danka Ilić (2) iz Bora je ubijena, saopštio je predsednik Aleksandar Vučić tokom vanrednog obraćanja iz Palate Srbija. Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić saopštio je detalje stravičnog slučaja.

Srđan Janković iz sela Luka i Dejan Dragijević iz sela Zlot sumnjiče se da su prošlog utorka udarili automobilom "Fijat punto" devojčicu, potom je zadavili, a onda je bacili na obližnju deponiju. Dragijević je navodno upravljao vozilom, a Janković je bio suvozač.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Potraga za telom Danke Ilić

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Majka je oko 13.50 videla beli auto i muško lice pored vozila fiat panda, u kom su bili osumnjičeni. Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom polju, da provere šahtu. Njihovo kretanje je zabeleženo na kameri. Kasnije je zabeleženo da se vozilo zaustavilo kod kapije oko 13 i 50. Vozilo u kom su bili Srđan Janković i Dejan Dragijević je bilo ispred kapije oko 2 i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom - rekao je Gašić, pa nastavio:

Potom su krenuli, i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mesta zaustavljanja. Autom je upravljao Dejan Dragijević, a Srđan Janković je telo devojčice prebacio na zadnje sedište preko alata. Dogovorili su se da telo devojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac devojčice i pitao da li su videli devojčicu, na šta su odgovorili negativno - rekao je ministar.

Potom su se odvezli do deponije i telo devojčice bacili.

O monstruoznosti svedoči i to da je na poziv direktora Dejan Dragijević otišao da traži devojčicu u Banjskom polju, svestan da ju je usmrtio. Tog dana na teritoriju Banjskog polja ušlo je 17 vozila, a samo su dva izašla van Banjskog polja, do dolaska policije i zaprečavanja puteva. To je bitno zato što je, bilo simptomatično da 150 metara od mesta gde su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, tih 150 metara prelazili su pet i po minuta. Kao i što znamo da su na deponiji bili minut i 41 sekundu - kazao je Gašić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading