SEKIROM IM RAZBIJAO GLAVE! HOROR U SELU KOD VRŠCA: Dečak (13) ubio 12 jaganjaca! (FOTO)

Autor:

Hronika

12.03.2024

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak koji je star 13 godina je u selu kod Vršca ubio sekirom 12 jaganjaca.

SEKIROM IM RAZBIJAO GLAVE! HOROR U SELU KOD VRŠCA: Dečak (13) ubio 12 jaganjaca! (FOTO)

Foto: Shutrterstock

U selu Markovac, kod Vršca, u ponedeljak popodne dogodio se jeziv slučaj – dečak star 13 godina sekirom je ubio svih 12 jaganjaca, koji su se u tom trenutku našli u toru. 

Snimak ovog masakra se pojavio i na društvenim mrežama, a  podelio ga je vlasnik ovaca P. T. iz Markovca, koji je, kako nezvanično saznaju Novosti, dečakovu porodicu primio da živi u svojoj staroj kući.

Republika

Foto: Facebook

Jaganjci

 

"Dete od 13-14 godina, ušlo je i sekirom ubilo 12 jaganjaca. Sekirom im je razbijao glave. Tačno se vide udarci. Veliku štetu nam je napravio. Policija je bila na uviđaju. Uopšte se ne osećam dobro", rekao je čovek u videu.

Ono što posebno zabrinjava je što su učesnici ovakvih događaja sve češće deca, pa se mnogi zapitaju šta je to što decu natera da muče bespomoćne životinje?

"Ponašanje u kome osoba povređuje životinje, bilo da je reč o deci ili odraslim ljudima, jeste klinički simptom određenih mentalnih poremećaja. U detinjstvu i adolesenciji, psihijatri to karakterišu kao poremećaj ponašanja dok se kod odraslih posmatra kao glavni pokazatelj antisocijalnog poremećaja ličnosti", rekao je nedavno grčki veterinar Dimitris Dukas.

Pojam antisocijalni poremečaj ličnosti koristi se od osamdesetih godina prošlog veka i zamenio je pojmove psihopatije i sociopatije. Ono što je karakteristično za ovaj poremećaj su potpuno ravnodušnost prema potrebama i osećanjima drugih, manjak empatije, nesposobnost da se osoba prilagodi društvenim i moralnim pravilima, impulsivno i agresivno ponašanje. Takođe, karakterističan je i izostanak kajanja i osećaja krivice.

"Odrasli zlostavljači životinja su često muškarci, u najvećem broju slučajeva reč je o neobrazovanim osobama koje imaju male finansijske prihode. One pokazuju agresiju prema životinjama zato što su naučile da se ponašaju prema njima kao prema nekom alatu, odnosno objektu, i nisu svesni svojih radnji", tvrdi dr Dukas.

Ljudi koji maltretiraju životinje neminovno će početi da maltretiraju i ljude, pokazale su studije.

A kada je reč o deci koja muče životinje, ona često imitiraju svoje roditelje i druge odrasle ljude iz okruženja. Osim toga, ukoliko su doživeli neko nasilje u detinjstvu, veće su šanse da i sami postanu nasilnici.

"Mnoge studije su pokazale da postoji veza između zlostavljanja životinja i ljudske agresije i zlostavljanja dece u detinjstvu i ponašanja pojedinaca u odraslim godinama. Istraživanja su pokazala da čak i najmanji oblik zlostavljanja životinja, kasnije kao odraslih budi potrebu za izražavanjem agresije", zaključak je veterinara Dimitrisa.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
op

12.03.2024 18:42

Mostrumu vratiti istom merom

Srbin

12.03.2024 18:46

Sad njemu razbiti glavu tom istom sekirom.