MARTINA I LAV NISU JEDINI IZVRŠILI RITUALNO UBISTVO! U proteklih 30 godina spaljivali ljude na lomači, igrali goli oko vatre i komadali im tela!

Autor:

Hronika

05.03.2024

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretpostavlja se da su supružnici koji su skočili sa zgrade i ubili svoju decu bili u sekti Devet krugova Satane.

MARTINA I LAV NISU JEDINI IZVRŠILI RITUALNO UBISTVO! U proteklih 30 godina spaljivali ljude na lomači, igrali goli oko vatre i komadali im tela!

Foto: Republika, Shutterstock

Martina i Lav Petrović Suvajdžić, skočili su 1. marta uveče sa šesnaestospratnice u Bulevaru cara Lazara u Novom Sadu, a samo dan kasnije u Ulici Tome Maretića u istom gradu pronađena su tela dečaka starih godinu i 3 godine.

Kako se do sada pretpostavlja, oni su prvo otrovali svoju decu fungicidom, a potom su skočili u sigurnu smrt, sa najviše zgrade u Novom Sadu. 

Policija je odmah izrazila sumnju da su Lav i Martina bili pripadnici sekte, a to se kasnije samo dokazivalo utvrđivanjem novih dokaza. Pre svega, na zidovima kuće, koji su bili obojeni tamnom bojom, bili su egipatski simboli zagrobnog života, a, kako je za naš portal rekao njegov prijatelj, Lav je i pominjao sektu Devet krugova Satane. S druge strane, oboje su se otuđili od porodice i prijatelja, a sa komšijama su imali vrloi ograničenu komunikaciju.

Foto: Republika, Facebook

Martina P.S.

Sektaška ubistva u Srbiji

Iako se najviše informacija o zločinima sa kultnim i ritualnim elementima može pronaći u anglosaksonskim zemljama, to ne znači da se manji broj ovakvih zločina dešava u ostatku Evrope i sveta. Ni Srbija nij pošteđena, pa je ovo ubistvo samo jedno u nizu strašnih ubistava koje je pogodnilo našu zemlju u proteklih 30 godina.

Jožef pobio pola kasarne, datum zločina istetovirao

Jožef Meneder, koji je služio vojni rok u garnizonu Vranje, 3. juna 1993. nakon bekstva iz vojnog zatvora, oduzeo je automatsku pušku od jednog od stražara i upotrebom nje usmrtio sedmoricu vojnika i ranio još četvoricu, nakon čega je sebi oduzeo život. Istraživanjem ovog slučaja, organi su otkrili dokaze koji su sugerisali Menederovu povezanost sa satanističkim kultom, uključujući tetovaže i ilustracije u njegovoj svesci.

Postojali su očiti dokazi da je Meneder bio pristalica Šandora La Veja, osnivača Crkve Satane u SAD-u, što se dalje potvrđuje pismom upućenim njegovom bratu u kojem izražava osjećaj da je sve u njegovom životu bilo nametnuto i da namerava da završi svoj život po zadatku.

Meneder je izvršio zločin samostalno, prateći principe i pravila Crkve Satane. Metod i način na koji je izveo ubistvo vojnika i sebe opisao je u pismu, a datum izvršenja zločina bio je unapred istetoviran na unutrašnjoj strani njegove leve podlaktice.

Spalili baba Dragojlu i plesali oko vatre

U leto 1994. godine, cela porodica je izvršila ritualno ubistvo 71-godišnje Dragojle Đokanović u dvorištu njihove porodične kuće u Dragačevu. Njena unuka Gordana, zajedno s majkom Milom i ocem Ljubišom Ravićem, bili su izvršioci ovog zločina. Gordana, koja se bavila magijskim praktikama, optužila je svoju baku za veštičarenje i tvrdila da je ona odgovorna za nestanak svog brata Zorana. Roditelji, duboko pogođeni gubitkom sina, prihvatili su Gordaninu tvrdnju i dopustili joj da provodi razne "rituale" nad Dragojlom u nadi da će "isterati đavola" iz nje. To je uključivalo bizarne akte mučenja kao što su šišanje, vezivanje i krvoproliće.

Na dan ubistva, Dragojla je bila razodeta i prisilno smestena u bure. Porodica je najpre pokušala da je "opere od greha" vodeći je na potok, nakon čega su Ljubiša i Mila, obučeni samo u crne poveze, započeli ples oko bureta. U međuvremenu, Gordana je pripremila lomaču, nosila tamne naočare kao "magijski rekvizit", i s nožem u ruci vršila okultne rituale oko vatre. U više navrata, Dragojla je pokušavala da se oslobodi, ali joj Gordana nije dozvolila, nastavljajući da je udara nožem. Konačno, vatra je zahvatila Dragojlu, pretvarajući je u "živu buktinju", dok je Gordana trijumfalno vikala, tvrdeći da se transformisala u svog brata Zorana i da je ona sada "gospod bog".

Porodica se onda uhvatila uhvatili u kolo, a otac je ushićeno kliktao: „Anđele, anđele tebi je sve dozvoljeno!“

Kada je policija stigla na lice mesta, Ljubiša ih je dočekao sa pitanjem "Ko ste vi?", tvrdeći da je mesto na kojem se nalaze sveto i da ono što gori nije Dragojla već Sotona.

Ubile baka Kosaru sa 133 uboda

U Sarajevu 1996. godini, fascinacija vudu magijom i samouko proučavanje okultnih praksi odvele su maloletnu unuku i njenu prijateljicu, Mariju (18) i Natašu (19), do ubistva 67-godišnje bake Kosare Bašević. Očarane astrologijom, vidovnjaštvom i raznim esoterijskim disciplinama, one su se okrenule vudu magiji u pokušaju da reše svoje adolescentne probleme, uključujući one u školi i ljubavi, te su pokušale uticati na ljude iz svog okruženja. Kao sredstvo za ostvarenje svojih ciljeva, izradile su glinenu lutku koja je predstavljala baku Kosaru i započele višednevne rituale, nadajući se da će probadanje glave lutke naterati staricu da promeni mišljenje i dozvoli im da zajedno putuju i školuju se u inostranstvu. Kada to nije uspelo, probadale su grudi lutke s namerom da omekšaju njene emocije, ali ni to nije imalo efekta.

Nakon što su shvatile da njihovi "magijski" napori ne donose rezultate, Marija i Nataša odlučile su da svoje vudu rituale primene u stvarnom životu. Planirale su i izvršile ubistvo baka Kosare, uvodeći je u lažni osećaj sigurnosti šetnjom i čajem, pre nego što su je, u udobnosti njenog doma, ubile sa 133 uboda. Ovaj stravičan čin bio je krajnji izraz njihove zabludelog verovanja u moć vudu magije da reši njihove probleme.

Jakupek ubio dete i njegovog ujaka!

U avgustu 2007. godine, Danijel Jakupek, poznat kao Žak (26), iz Novih Banovaca, počinio je stravičan zločin ubivši petogodišnjeg Luku Opačića i njegovog 24-godišnjeg ujaka Vasilija Trbovića. Na obali Dunava, 30. avgusta, pronađeno je telo malog Luke - bez glave, nogu, desne ruke i leve šake. Dan kasnije, 500 metara nizvodno, pronađen je i obezglavljen Vasilije. Navodno je zločin izvršio bonsekom, a policiji je zločin priznao sa uživanjem.

Žak, koji je delovao mirno i povučeno, imao je bliski odnos samo sa Vasilijem. Istraga je otkrila Žakovu opsesiju sa Drakulom, satanizmom, veštičarenjem, učenjima Alistera Kroulija, kao i njegovu zainteresovanost za dela Tomasa Harisa i Klajva Barkera. Njegova spavaća soba bila je dekorisana u stilu oltara, sa dominantnim crnim i crvenim bojama inspirisanim obrednom sobom iz priče "Crvena maska smrti" Edgara Alana Poa, uključujući i La Vejev dvostruki krst.

Pre nego što je počinio ubistvo, Žak je žrtvovao i zakopao više svojih mačaka u dvorištu, sledeći Kroulijeve instrukcije o prinošenju žrtava, počevši od malih životinja. Žakovo delovanje bilo je u skladu sa Kroulijevim učenjima o odbacivanju milosrđa i pravu na eliminaciju onih koji ograničavaju individualna prava.

Zločin i metod posthumnog osakaćenja žrtava manje šokira kad se uzme u obzir literatura pronađena kod Žaka, uključujući detaljne opise ritualnog ubijanja i kanibalizma slične onima u delima Klajva Barkera, poznatog horor pisca i protivnika hrišćanstva sa ezoterijskim afinitetima. Posebno je indikativno što je Jakupek svojim otiskom prsta obeležio Barkerovu "Knjigu krvi", čime je simbolično izrazio identifikaciju sa sadržajem dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 
!

Komentari (1)

Loading
Marina

05.03.2024 21:20

Država da pod hitno zakonom zabrani sekte! Država da pod hitno pozatvara kladionice i kockarnice!

Odgovori 11 0